Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 16E SEPTEMBER
17-9-2010

Goedenmorgen vrienden, vriendinnen en andere lezers

Gistermiddag nogmaals alle duiven door de hand genomen, van de 36 duiven die in eerste instantie goed genoeg waren om te spelen op de natour zijn er weer 10 afgevallen. Deze 10 duiven worden te kaal om te spelen. Op dit ogenblik heb ik 12 ouden en dus 14 jongen op papier staan. Vanavond maar eens kijken welke er daadwerkelijk nog mee gaan. De jongen staan er gemiddeld beter voor dan de oude duiven.

Straks weer duiven bekijken uit Apeldoorn en Joure.

De liefhebbers uit Apeldoorn en Joure waren mooi op tijd bij ons thuis. De vrienden Richard van der Horst en Willem Heinhuis kwamen ook nog even op de koffie. De duiven vielen niet mee vanmorgen. Natuurlijk zaten er wat bruikbare tussen zoals een doffer uit 2001 van de Sportvriend uit Joure, maar het gemiddelde peil bij beide liefhebbers was matig.

Vanavond dus duiven inmanden voor de natour, en nog even een gezellige avond met de leden met hapjes op tafel. Ook hier zie je vaak dezelfde mensen, sommige nemen niet eens de moeite om de laatste avond te komen, die gingen in de vorige weken al in winterslaap.

Nog even een kleine noot, er heerst dus veel pokken. in onze afdeling het gehele jaar reeds. Langzaam heerst het in de totale afdeling, als mensen hun besmette duiven blijven inmanden gaat het van hok naar hok. 1 groot voordeel, de besmette hokken hoeven niet meer te enten

Terug