Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG 19 SEPTEMBER ONGELOFELIJK!!!
19-9-2010

Goedendag vrienden, vriendinnen en andere mensen,

Het is nu zondagmiddag 14.50 uur, ben net terug van het werk. De hele mailbox zat vol met felicitaties naar aanleiding van de superuitslag gisteren. Ik wil iedereen daar graag voor bedanken !! BEDANKT! In de afdeling Friesland op Isnes de plaatsen 1,2,3,4,5 tegen duizenden duiven !

Eigenlijk had ik het gehad, ik kon bijna niet de moed meer opbrengen om de duiven in gereedheid te brengen voor de laatste vlucht. Maar gelukkig hebben vrienden me aangespoord om nog 1 keer te schitteren. De gehele week Prange Suppe door het water, nog maar een keer in de mand voor een lapvlucht, nog maar weer een keer de Beute-Smurrie maken( Pinda's, Kaas, Herstel-Power en Beute Sport) en kijken welke duiven nog in staat waren om een knal uitslag te maken.

In eerste instantie had ik 14 jongen uitgezocht die nog perfect in de veren zaten maar vooral de toppers voor de toekomst meegedaan, dus alle duiven op donderdagmiddag door de hand en de         8-tjes mee. Bij nader inzien had ik alleen de jongen moeten meedoen, de eerste 9 waren namelijk van de 14 jonge duiven. de eerste oude was 25e in de club.... deze hebben het perfect gedaan dit seizoen, ongelofelijk goed zelfs...en op de eerste natourvlucht zelfs 1,2,3,4,5,6,7, in groot verband( allen oude duiven) met 20 mee.

Op de vraag van velen waaraan ligt het nu dat het vanaf 2007 omhoog schiet als een raket? 1. Goede duiven en dan vooral de lijn van superduiven. 2. Handselectie, ik heb zoals u weet een eigen inzicht hoe een topper er uit moet zien en voelen in de hand en dat komt er nu steeds meer en meer uit. 3.Voeding, dit is een mega onderdeel van de successen, sinds we gebruik maken van het Nieuwe Eiwit(Herstel-Power) en Beute-Sport i.s.m. de Prange Suppe kunnen we duiven vaak spelen, op alle afstanden en met hoog prijspercentage en 4. De controle bij super duiven-arts Nanne Wolff, hij heeft dit jaar bijna wekelijks onze duiven bekeken..en steeds gezond bevonden, bij de oude duiven in het seizoen geen enkele medicatie gebruikt, alleen natuurlijke middelen ! Bij de jonge duiven hebben we nog gewoon het ontsmettingsysteem gebruikt 5. Training/lappen

Maar hier ga ik uitgebreid op terug komen..dus wilt u dit niet lezen aub ook niet doen dan.

Felicitaties willen we graag geven aan vd Stouwe Douna uit Donkerbroek( kijk even op hun site), Jacob Poortvliet ( asduif Jonge duiven plus TT met deze zelfde duif), Willem Heinhuis die weer super speelde op de natour, Adrie Kors de Superster van Afdeling Friesland, Jouke Rottinè die een wereldseizoen maakte in 2010, Wim Van Dijk die de 1e NPO speelde op Morlincourt, Tjitte en Lesly de Vries met hun kettinguitslagen, Anton Hassing de beginner die gelijk al met de top mee pakt, super Anton en de jeugdspelers uit eigen club natuurlijk. En niet te vergeten alle andere vrienden buiten onze afdeling hahahah U miste U zelf al hè

Terug