Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 september 2010

20-9-2010

Goedenmorgen iedereen,

Vanaf vandaag krijgen de duiven 1 x per dag te eten. Het zal zo'n 30 gram per dag zijn. De eerste dagen even een zuivering(Recup) om het ruiproces te activeren daarna een goede ruimengeling. Vanaf vandaag krijgen de duiven 21 dagen lang karnemelk door het water. En dan steeds 25% karnemelk op 75% water dus 1 op 3. We maken het iedere dag vers. Om dat we graag mooie lange slapennen hebben op onze duiven en een zacht verenpak blijven we 2 a 3 x per week het voer aanplakken met wat olie of yoghurt met daar over heen Beute Sport en Herstel-Power. Ik ben er zeker van dat vitaminen/mineralen en dierlijke eiwitten goed zijn voor een duif en zeer zeker ook in de rui-tijd. Na de Karnemelk kuur krijgen de duiven 14 dagen een parativus kuur met Trim-Sulfa( in deze 14 dagen worden de duiven ook geent tegen paramixo, dan ben je er gelijk af voor volgend jaar), na deze 14 dagen para-kuur geven we de duiven 14 dagen Prange Suppe. Bij probleemgevallen in het verleden kunt u de para-kuur best verlengen tot 21 dagen. Heeft u last gehad van Streptokokken geef dan ipv Trimsulfa een kuur met poeder 29 van Peter Boskamp.

Voor we verder gaan wil ik enkele mensen danken, zonder hun had het dit jaar niet gelukt.

1. Klaasje, mijn vrouw die alles in goede banen leid, mensen ontvangt, over de agenda gaat en alle duiven voert, verzorgt in de dagen dat ik gewoon naar het werk ben, bedankt schat.

2. Het Beute-Team, Ydo en Elco Homma dank ik voor hun wekelijkse schoonmaakbeurten van alle hokken, zo ook Daniel Haneveld, Daniel komt samen met de Homma's iedere week schoonmaken maar doet ook nog iedere week de vlieghokken op maandag of dinsdag en hij doet het ringen van de jonge duiven in het kweekhok. Jongens bedankt, de successen zijn mede dankzij jullie.

3. Speciale dank wil ik geven aan Hans en Evert Jan Eijerkamp en Gunter Prange, deze 3 mensen hebben de Beute trein op het juiste spoor gezet. Natuurlijk de Familie Eijerkamp voor hun wonderduiven! en Gunter Prange voor al zijn inzichten in Voeding en Training

4. Richard van der Horst en Willem Heinhuis die mij bijstaan in alles wat ik doe, jongens bedankt.

5. Iedereen die me steund !

6. En de laatste maar zeker niet de minste, mijn moeder van bijna 80, ze helpt iedere week nog met inmanden van de duiven. Ma bedankt

Terug