Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 2 oktober 2010

2-10-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

vanmorgen Willem Heinhuis op visite gehad, hij was zo trots als een pauw met zijn 2e Asduif natour van de afdeling(282) en 1e in het ACG 9 . Willem heeft gelijk weer enkele doffers van me meegenomen( om te lenen) 10-754 uit Blauwe Dirk(rechtstreeks Dirk van Dyck) x dochter Pearl Jam x Natasha. 10-737 uit Zoon Peter x Charlene(Heremans-Ceusters) x dochter Lichte 05 x Johanna en 10-790 uit Waldemar(zoon Chicago) x dochter Shadow Ventoux x Noble Lady en dan nog 10-137 Kleinzoon Missouri's Girl. Het zijn zomerjongen die ik haalde bij Eijerkamp en v.Loo/Pasman, Willem gaat er een tijdje uit kweken en is zo gezegt een test-hok. Hij heeft nu 6 doffers, de 6 duivinnen krijgt hij pas in December(hij heeft geen plaats). Ook dit gaan we volgen, ik laat u weten hoe het daar gaat, de koppels waar supers uit komen gaan terug naar Wilhelminaoord hahaha.

De vliegdoffers( toekomstige weduwnaars) lekker in bad gehad, de hele dag hebben ze in uit de voliere gelopen( want vliegen kunnen ze niet omdat ze zo kaal zijn) even een Beute-Smurrie voor ze gemaakt met Pinda's, Kaas, Herstel-Power en Beute-Sport, ook dit vonden ze heerlijk.

Vanmiddag 15 Koppels duiven uitgezocht en apart gezet voor een Duitse vriend die ze volgende week Donderdag komt halen( is het hok weer wat minder vol....vind het Beute-Schoonmaakteam ook mooi)hahahaha.

Vanavond lekker uit eten met Panny en Peter Fincken-Rempackis uit Maasbracht, en dan is mijn duivendagje al weer voor bij.

_______________

Nog even terug komen op het test-hok, een doffer van mij had ik uitgeleend aan de gebroeders Bos(Jeugdleden uit eigen club)....hier uit kweekte ik vorig jaar de 375 Calla uit en de Superdoffer van Tjitte & Lesley uit Leeuwarden...heb hem snel weer terug gehaald( de jongens hebben er 2 mooie jongen van) iedereen blij !

Terug