Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

10.10.10. HAHAHA
10-10-2010

Goedenmiddag vrienden en vriendinnen,

Gistermorgen vertrokken naar de Habru dag, groot succes. Iets minder mensen dacht ik maar zeer goed forum. Nico Jan Koenders, Nanne Wolff, Hans Dekkers en Martin van Zon. De aanwezige mensen gingen zelfs twee keer staan voor een ovatie. Vooral toen het ging over maximaal aantal duiven !!! wat een liefhebber in zou mogen zetten. De hele zaal ging uit zijn bol toen Martin van Zon sprak over de honderden duiven van sommige, je ziet dus dat dit een hot item is. De heer de Jong( directeur NPO) was ook aanwezig, wilde de microfoon en begon een eigen betoog. Jammer, had hij mij dit niet even verteld dan had dit best gemogen, maar nu heb ik hem niet uit laten praten. De mensen kwamen voor het Forum, we spraken dus over ONZE ideen qua vliegprogramma, verliezen met jonge duiven en vervoer. Maar had hij zich van te voren gemeld had hij best in de pauze een betoog mogen houden, maar niet zo tijdens het forum. Uit de zaal kwamen bijna geen vragen, maar geen enkel probleem, geef mij een microfoon en het is zo 2,5 uur later. ( ditmaal was ik alleen de vragensteller hahahah gelukkig).

Later die middag naar Dordrecht, de prijsuitreiking van de Dutch Golden Classic, een bomvolle zaal. Schitterende mensen daar, jammer dat wij 2 uur moesten rijden, we zijn dus om 22.15 weer vertrokken richting Drenthe. Het feest moest toen nog beginnen eigenlijk, volgend jaar maken we er tijd voor!! Peter van de Merwe was heel blij met zijn BEUTE-556, ze mag volgend jaar haar kunsten laten zien op weduwschap.

Vanmorgen een duitse liefhebber gehad met een mand vol duiven, zaten goede duiven bij, was ook wel te zien aan de uitslagen... top.

Yvonne en Dietrich van Riel uit Zwolle waren er rond 11.00 uur ook, ze hadden heerlijke vlaai meegebracht. Ze kwamen voor twee duivinnen uit de 567 x 059 ( het Teletekst koppel) en ze haalden een dochter van de 1530 van Gunter Prange x Dochter Missouri's Girl!!!

Gisteren weer een berichtje van een overnachtspeler met de grote mand, dat er slechte overnachtduiven in ons Nic of Holwerd zitten kon hij zo niet bekijken maar bij hem in de Zuidwesthoek van Friesland zaten toppers. Ik moest niet zo negatief over de fond praten vertelde hij.....ik praat niet slecht over de fond, ik sprak over de gemiddelde kwaliteit die overnachtspelers op hun hokken hebben. Ik sprak over de aantallen duiven die ze mee doen, het geringe prijspercentage en over het bedrag wat ze toch moesten betalen om zo'n "slechtgemaakte"  duif in de zetten. Ik kan me voorstellen dat veel mensen onder ons geen 80 x 2,50 kunnen betalen...voor hun is het beter om van te voren de "geen-kans-duiven" op te ruimen en met een mooi, gezond, fris koppeltje duiven te gaan fondspelen. Voor een man als Reind van der Weij uit mijn club met 2 tot 5 mee heb ik veel meer respect dan voor iemand met 80 jaarlingen op de eerste overnachtvlucht !  Ik vind dat een overnachtspeler ook minimaal 60% prijs moet kunnen pakken met een vroege...anders was het slecht. 

Terug