Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 18 oktober 2010

18-10-2010

Goedendag vrienden, vriendinnen en anderen,

De vakantie zit er weer op, vanmiddag weer beginnen op mijn werk( tankstation), ik heb er eigenlijk ook wel weer zin in, even bijkomen van die drukke vakantie periode hahaha.

De duiven vanmorgen allemaal weer in bad gedaan, in ieder geval voor ze klaar gezet, of ze er dan ingaan moeten ze zelf weten. Ik vind een bad voor de duiven heel belangrijk, liever elke dag dan 1 x in de week. Het gaat goed hier met de duiven, geen problemen met of in de rui nog. De duiven die overzijn en misschien naar anderen gaan hebben de karnemelkkuur ook gehad en hebben nu nummer 2 in het water( tegen darmproblemen zoals coli, para en strepto) , niet dat ze iets hebben maar uit voorzorg doe ik het toch graag bij deze duiven( van verschillende leeftijden in 1 hok), en als bijkomend voordeel: ze worden er zo super zacht van..

Gisteren de gehele dag in Limburg gezeten bij Panny en Peter Fincken, deze combinatie is met superspel dit jaar generaal kampioen geworden in MLS04. Natuurlijk heb ik een paar duifjes bekeken bij Peter op het nieuwe adres( super mooi, lijkt greenfieldstud wel), maar verder hebben we lekker gekletst , gelachen en uit eten geweest in Vlodrop. Thuis om 01.00 uur pfff

Zoals ik al vertelde, met onze duiven gaat het goed, de rui gaat prima, de mest is goed en ze eten( èènmaal per dag) als leeuwen. Wel heb ik 1 jaarling duivin( 368) die klem heeft gezeten met de poot en wat mankt, natuurlijk heb ik haar even bekeken en beknepen, je bent altijd bang als je een duif ziet manken, maar gelukkig verder niets.

Zaterdagavond nog even bij Nanne Wolff geweest, even gezellig bijpraten, we kwamen uit Geffen( richard van der Horst en ik) en kwamen er langs dan. Nanne liet ons nog een geweldige fonddoffer zien van 1998, een superkweker met 9- ogen voor kweekwaarde. Met de Schoonvader van Nanne afgesproken dat ik een jonge duif voor hem kweek om mee te doen met de eenhoksrace in Hattemerbroek 2011.

Nu even de column maken( heb nog 30 minuten de tijd, moet lukken toch)

Terug