Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 20 oktober 2010

20-10-2010

Goedenmorgen luitjes,

ik ben vanmorgen nog niet bij de duiven geweest, eerst even bij Jannes Mulder in Steenwijkerwold kijken, deze rasartiest, gemeenteambtenaar, praatjesmaker en verslaggever en o ja hij doet ook nog gewoon werk wil graag dat ik eens bij zijn duifjes kom kijken. Hij is herintreder, stamt uit een familie van echte duivenmannen en is dus net weer begonnen met onze mooie sport. Jannes heeft geluk dat ik 10 minuten van hem af woon en dus even makkelijk hem er tussen kan plannen. Straks laat ik u even weten hoe het op een beginnershok ging( her-beginner),

later.............Net bij Jannes geweest, hij heeft het goed voor elkaar, maar het hok kan zo niet, veel te koud en teveel tocht. Het dak lag helemaal open( ik bedoel er waren geen puntstukken tussen de afdelingen gemaakt), het hok is enkelwandig( moet nog een laagje tempex tussen en beukentriplex over) en het plafond lag ook voor 50% open, en niet aan de voorzijde(bij het raam) maar aan de kant van de bakken..dus dichtmaken die hap. Maar Jannes is leergierig genoeg, dus dat komt wel goed. Twee duiven vielen me echt op, een duivin van  Wijtman en een doffer van Dekker Vriezenveen, dus Jannes kan met een gerust hart naar de grote fond. Van de 16 of 17 duiven waren er 4 niet goed genoeg, maar dat is ook heel acceptabel voor een her-starter.

Jaco de Bruin uit Dirksland geweest, hij heeft een paar duiven van me meegenomen naar Afdeling 5, ik had een doffer te leen Van Gunter Prange uit Broer Olympiade Leo Heremans x dochter Kleine Dirk, ook èèn van de kinderen van deze prachtige koppeling is met hem meegegaan.

Later

Terug