Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 24E OKTOBER
24-10-2010

Goedenmorgen allen,

Vandaag de verkoop van Gust Jansen, de kweker en speler van de Olympiade 003 ( 2e Olympiade duif snelheid), wie ken van die Olympiade de 1e Duif snelheid?? Bijna niemand, waar komt dat door? Commercie natuurlijk maar vooral ook de super nakweek van deze doffer, hij zit 6 maanden per jaar bij Leo Heremans( om de maand), deze superspeler verkocht zijn duiven een paar jaar geleden toen begon het balletje te rollen, maar toen ik schreef : Beter investeren in Olympiade/Heremans Bloed dan je geld zetten in Ijsland op de bank was dat opnieuw een aanwakkering( je zag gelijk bij alle commerciele jongen het Heremans Bloed, vooral de duivenkwekers..., die zagen nieuwe kansen hahaha). Maar we moeten ook zeggen dat er super nazaten van zijn natuurlijk, in % zelfs heel veel. De meeste goede nakomelingen komen via Hans en Evert Jan Eijerkamp, die kochten toen de besten volgens mij. De Geschelpte 03, Jackpot en Sokar zijn 3 ongelofelijke kwekers( ik heb gelukkig van alle 3 duiven op mijn kweekhok) , onze Babette komt uit Geschelpte 03( zo dus ook haar Broer de 181), de Finette-Jackpot 042 is een dochter van de Jackpot, en Bailey is een zoon van Sokar.

De Cirkel moet rond zijn hoor je vaak en dat is ook zo, maar zelfs al heb je goede duiven op je hok dan ben je er niet, Gister zag ik enkele Heremans-Nazaten met goede kansen....maar die waren zo slecht verzorgt( vieze poten, mager, vieze natte staarten), dan kun je op internet Heremans duiven kopen....maar door je eigen inzet zal het er niet uitkomen. Dus heb je in deze natte tijd vieze duiven, vieze poten en of staarten....dan is je hok cq verzorging slecht, laat het maken of doe het zelf, maar nu vieze duiven...dan is uw verzorging niet kampioen waardig. Dus 3 x per week in bad, en ja niet klagen van: Het hok word nat......Dan koop je maar een gasbrander om alles weer droog te maken, kampioenen zoeken een oplossing, de rest een excuus

Vanmorgen Ton Roethof uit Amersfoort op bezoek gehad, kleine melker, goede duiven. Hier kunnen veel liefhebbers een voorbeeld aan nemen, de duiven zagen er uit om door een ringetje te halen. Aan iedereen in zijn club de vraag : Geef Ton een schop onder zijn kont als de prestaties tegen vallen. de kwaliteit zit er, nu nog de supermotivatie. Maar wat een fijne duiven, ook de gekregen duif van Joling uit emmen en ook 1 van de 2 duren van Gebroeders van Toor was een super( net 25 dagen). Maar vooral super verzorgt !

Terug