Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG 3 NOVEMBER
3-11-2010

Goedendag vrienden, vriendinnen en anderen

WIR KOMMEN NACH KASSEL

Het is nu 16.12 uur, de visite is weer weg. Daniel Haneveld heeft vanmorgen de vlieghokken weer nestjes schoon gemaakt, overal zilverzand en wat kattekorrels op de vloer en nieuw grit en bak allerhande in de bakjes. Tevens alle duiven natuurlijk weer in bad gehad.

Vanmorgen eerst de familie Hoekstra uit Jubbega op visite, deze jonge zestigers zijn pas twee jaar met duiven bezig, maar wat zagen deze duiven er goed, fris en schoon uit. Mevrouw Hoekstra doet de verzorging, manlief werkt nog. Ze hadden hun vastzitters mee en enkele jonge duiven, dit jaar ging het goed op de vluchten ( met de jonkies) en nu wilden ze graag met de trein mee. Dus we hebben 6 mooie koppels gemaakt, prachtige duiven, kunnen veel liefhebbers een voorbeeld aan nemen ( geen luisje te bekennen).

Vanmiddag twee heren uit Leeuwarden op bezoek gehad, de heer Bootsma had een vriend meegenomen. Deze vriend ( Bozo) komt van oorsprong uit Croatie, heeft maar een klein hokje, maar oei oei wat een fijne duiven( meest soort Verkerk).

Nu even de duiven uitzoeken die vrijdagmorgen mee naar Kassel gaan en vanavond enkele van onze duiven even tijdelijk ergens anders onderbrengen. Als men weet dat je weg gaat( er is wel bewaking maar toch), kan er zo maar een ongenode gast komen.

Met Richard van der Horst gesproken over "nieuwe duiven" , iedereen is steeds op zoek naar beter, ook wij dus. Ik heb het geluk dat ik zeer fijne duiven heb gekregen van Eijerkamp natuurlijk, en gekocht bij Verkerk, Koopman etc, maar toch...ook ik zoek verder. Nu kreeg ik van een limburgse vriend( dick Boer) een tip over Freddy & Jacques Vandenheede duiven...., ik stuurde dit naar Richard en wat bleek, hij was er ook mee bezig, dus 2 zielen 1 gedachte. Hij had het zelf uitgevonden, en ik had er hulp voor nodig van Dick...

we houden u op de hoogte

 

Terug