Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 20E DECEMBER
20-12-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Het is weer maandag, velen zijn onderweg naar hun werk door de sneeuw. Onze duiven hebben weinig last van dit weer. Ik hoor wel eens verhalen van liefhebbers die ze nu samen gezet hebben dat hun duiven na enige dagen niet meer "energie" uitstralen, dat de doffers en duivinnen als een 40 jaar getrouwd stel naast elkaar zitten. Dan is de voorberreiding niet optimaal geweest, duiven kunnen in de winter net zo goed kweken, maar je moet ze wel motiveren, en in perfecte staat aan de start brengen(lees start kweekseizoen). Bij ons gaat het nog goed, de duiven zitten nu een weekje samen en ze jagen nog als gekken. Iedere bak ligt vol tabakstelen( en dat is een goed teken). Vandaag komt Daniel de voliere weer doen, ditmaal niet de broedbakken en vloer maar de buitenzijde. De ramen en de houten wand zeg maar, die is wat vies geworden na een jaar duivenstof, en hij vond het tijd worden dat dit schoon gemaakt werd.

In onze hokken staan in iedere broedbak speciale motivatie bakjes, nu is er een bedrijf in Steenwijk(Kuiper) die deze Beute-Bakjes gaat maken. Bel met 0521-510715 en bestel( beetje reclame mag). De bakjes kunnen op twee manieren gebruikt worden, je kunt er een broedschaal opzetten( in de broedschaal opening) of je kunt er bij de vliegers een broedschaal inzetten.. duiven zijn holenbroeders en raken super gemotiveerd als ze een nest in een krap kistje hebben. Net voor het tonen in het seizoen zet u hem weer open, en na het wegpakken van de duivinnen doet u hem weer dicht(omdraaien). In het kweekhok zet ik de schaal er op, vechtpartijen spelen zich dan af voor de broedschaal in plaats van er op..( met gevolgen).

later eerst koffie

Daar zijn we weer, het is nu 13.45 uur. Zo even naar oude Piet van Vuuren in Tuk( in de 90), hij heeft zijn duiven vandaag laten enten en dan moet ik even de kwekers koppelen voor hem. Prachtg toch, bijna 100 jaar oud en dan nog met duiven spelen.

Vanmorgen weer volle boel hier, Daniel, Grote Willem, Herman de Graaf, Anthony Scholten en combinatie van Helden en zoon uit Hardinkxveld. Deze vader en zoon combinatie hadden heerlijke duiven bij zich, vooral de lijn van een oude kweker( 1999) van Colijn/Ganus waren supers. Deze mensen komen er wel.

Net even bij de kwekers van mezelf gekeken, gaat goed. Twee koppels laatjes moeten nog wat zoeken, maar ook dit komt goed.

Kreeg net weer een mailtje van twee jeugdspelers uit Beneden Leeuwen/Druten, ze hadden genoten van de keuring afgelopen zaterdag. Ze waren blij dat ik hun duifjes zo mooi vond.

 

Terug