Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 21E DECEMBER
21-12-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen lagen de eerste eieren al bij de kwekers, vorige week maandag gezet en na precies een week al de eerste eieren. Ik zal zo kijken bij welke koppels allemaal maar ik zag in ieder geval al bij  Hikari 890, Mercy 322 wat wits onder hun borst liggen. De kwekers broeden gewoon in een open voliere, dus in het hok en de broedbakken is het net zo koud als buiten( -9 net nog in het hok). Ik zal er even over nadenken of ik de eieren nog wegpak( heb het wel eens gedaan, maar soms ook niet). Net Bert Slot even aangeweest hier met een grote slagroom taart, dus vanavond.....U weet het al.

Wederom stond de E.mailbox vol met felicitaties n.a.v. onze Olympiade duiven. We hebben geprobeerd om in het verleden via de "show-klasse" duiven in te zenden, na de voorselectie hadden we twee keer de mooiste( de 397 Arveladze en 063 Superduivin) en dan net van te voren vielen we steeds af..... Maar nu via de prestatie klasse ! En dat staat vast !

Heeft er iemand belang in de eitjes van onze "fondduiven" ? Met 1/2 dagen leggen de twee koppels rechtstreekse Reind van der Weij duiven. In 2010 zijn ze gezet op Bordeaux en met succes. Gratis op te halen( ze brengen bij ons jongen van de kwekers groot)

Terug