Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 25 december 2010

25-12-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen eerst maar eens lekker uitgeslapen tot 11.00 uur, ik was er aan toe. Vanmiddag weer naar het werk van 15.00 tot 23.00 uur.( er zullen wel niet veel tankers komen tussen 20/23.00 uur). En dan rond 23.45 uur vertrekken naar Maasbracht( mits het weer het toelaat) en dan morgen een gezellig praatje houden in de club van Peter en Panny Fincken-Rempackis.

Net even bij de duiven gekeken, het gaat prima, mee dan 50% van de duiven zit op eieren, zelfs met deze extreme kou en sneeuw-bende. Bij de vliegers liggen ook al flink wat eieren. Graag zou je de eieren van de kwekers overleggen naar de vliegers maar.... Ik zou niet weten welke eieren weg zouden moeten. Ik heb natuurlijk de fondduiven van Reind van der Weij( 2 koppels) en die krijgen de eieren van Triller x Vanity en van de Vechtmachine x Ji-Li en dan heb ik nog de Fondduif Bart-JanWillem die met de goede vliegduivin van Jouke Rottine samen zit, ook dit koppel krijgt andere eitjes maar van de andere koppels zou ik niet weten wat er weg kan.. Ik denk dat als je vertrouwen in je duiven hebt er ook graag jongen van wil hebben. Bij die drie koppels die wel andere eieren krijgen komt het door het overnachtbloed wat ik niet wil hebben.

Maar een Vliegkoppel als 10-006 x 10-013 ....daar kun je de eieren toch niet van wegdoen! Hij is uit zoon 2 uit Superduivin 063 x Mercy 322 van Koopman en speelde 3 x bij de 1e 10 in groot verband en de 013 is dochter van de Vechtmachine x Jia-Li en was mede verantwoordelijk voor het Kampioenschap onaangewezen van Friesche Fondclub(jonge duiven).. Nee die eieren moet je mooi laten liggen.

Terug