Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 28E DECEMBER
28-12-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

We praten wel eens over goede duiven, we praten wel eens over dat goede duiven altijd goed in de hand zijn. We praten wel eens over het feit dat toppers uit toppers komen of uit hun directe kinderen. We praten wel eens over perfecte bouw, super ogen, top spieren en perfecte pluim...deze zag ik in grote aantallen bij combinatie Vierhout uit Nunspeet vorige week. En nog hele aardige mensen ook. Moeder Vierhout had wederom soep gemaakt, ze had verse broodjes klaar staan, het was weer super gezellig. Zijn alle mensen in Nunspeet zo? Ik was ook al bij de familie Elskamp daar. Toppers in Nunspeet. Bedankt

Morgen naar de familie Eijerkamp, open dag op Greenfield stud, we gaan u zien.

Net de duiven in het verkoophok bekeken, daar zitten de late jongen van de vliegers, enkele van de beste kweekkoppels en de 3 late jongen van Missouri's Girl( een jaar uitgroeien, voor ik ze gebruik). Man, man wat zitten er schitterende duiven tussen. n late doffer van 2009 heb ik naar het kweekhok gezet, het was een bijna oktober jong 2009 uit de Triller x Finette-Jackpot. Op de stamkaart stond zijn naam: Blauwe 296....Maar dat is nu de Late Vuurvreter geworden, ogen die giftig kijken als van een Cobra. In het kweekhok heb ik hem gezet in bak 6 samen met Olympic-Breanna 08-748 de 2e Olympiade duif Cat. H te Posnan(Polen).

Kiyoko 04-893( die met die papkont), de duif die een 4e NATIONAAL NPO BLOIS speelde heeft twee windeitjes gelegd, wanneer de volgende ronde wederom "fout" is gaat ze er uit. Vanmorgen Heb ik Pole Position ook dood moeten maken 02-043 was n van de beste duivinnen die ik ooit had, ze was in 2005 nog Asduif, ze pakte 11 kopprijzen op de eendaagse fond. Waarom dood? Ze was aan het eind, vorig jaar nog wel eitjes, maar zelf grootbrengen ging moeilijk, ze viel af, mager, versleten. Ik laat geen duiven lijden. Het ringetje komt bij de andere toppers om mijn nek.

Vanmorgen op www.friesland96.nl  het verslag gelezen over de splitsing Noord/Zuid over de vrachtgelden van aankomend seizoen en over het vliegprogramma. Hoe ik hier over denk, hou ik voor me. Vrienden weten het wel, anderen willen het misschien niet eens weten, we zien het wel. Iedereen waaronder ik zelf waarschijnlijk praten voor zich zelf, in de duivensport is iedereen met zichzelf bezig, meningen van anderen worden afgebrand. In comissies gaan mensen zitten die het graag anders willen, daarom gaan ze er in zitten, eigenbelang, jammer genoeg nooit ! in algemeen belang. Duivenmelkers draaien net zo lang met meningen en uitslagen tot het hun mening benaderd en dat is dan wat ze naar buiten brengen.

 

Terug