Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 30 december 2010

30-12-2010

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

mijn PC ontplofte zowat, bijna 100 berichtjes over het idee van minder duiven mogen spelen. Iedereen was voor, geen enkele tegenstander. Zaten grote namen bij, "de redding van de duivensport" las ik meerdere malen. enkele opmerkingen waren er

1. Wat als een liefhebber meerdere mensen lid maakt op èèn adres?  Het NPO moeten verbieden om met meerdere op het zelfde postcode adres te spelen : Opgelost !

2. Wat zijn handelsringen?  U kunt honderden duiven kweken, ringen met uw "handelsringen" en die verkopen of voor de kweek gebruiken...maar nooit spelen

3. Gaat het duurder worden? Nee goedkoper juist, ten eerste voor u en ten tweede minder vrachtwagens dus minder uitstoot.( goed voor de natuur)

4. Gaat het zoveel anders worden dan? Nee, eerlijker concoursen, betere selectie, minder duiven in de dodenmand( men gaat ze halen, bij opvangers) En hoeveel mensen spelen nu met meer dan 50 duiven? Het is alleen inperking van de "massa" inkorvers, en dus eerlijker concoursen.

5 Een vader wilde graag dat zijn zoon op het zelfde adres gaat spelen, dus met 2 x 50 duiven..Neen dat gaat niet, gaat hij maar samen spelen. Kinderen zijn soms nog geen 3 en zijn al lid...nep, de vader speelt gewoon extra duiven. Dus NEEN, 1 speler/combinatie per adres. Dus op 1 erf nooit meer dan 50 duiven in de mand!

Ps Wat is mijn mening, de mening van GJ Beute ? Mij maakt het niets uit, laat de groten met 400 duiven spelen als ze willen, ik ben er niet bang voor...maar ik denk niet aan mijzelf in deze...ik denk in algemeen belang. Eerlijker concoursen, minder verliezen, minder "opruimers" en de kwaliteit van de duiven zal wederom met sprongen omhoog gaan....SELECTIE!

 

Terug