Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 31 december 2010

31-12-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De laatste dag van het jaar, een nieuw begin morgen. Maak er wat van, u krijgt kansen...maar gaat u ze pakken? dat is aan u natuurlijk, maar kansen krijgt u.

Gisteren bij Aart Bronkhorst in Uddel geweest, zeer fijne duiven gezien( vooral de twee nieuwe aankopen uit Putten dacht ik). Mooie fondduiven en goede programmaduiven. Natuurlijk waren er ook duiven die me niet aanstonden, dat is bij iedereen, maar ik spreek alleen over de goeden. Bij Aart zitten goeden ! Gisteravond naar Wijhe, de club van Gerard en Remco Schuiling zeg maar, veel volk, heel gezellig, goed publiek. Ook hier was weer een clown in de zaal, dat is overal zo, dat zijn van die mensen die geen platte prijs winnen, maar wel kakelen. En komt er dan een beetje bier in...blabla Maar het was er maar eentje, verder supergezellig. Cor Walda uit Zwolle was er ook nog, goede speler. De beste was een blauwe duivin van Gerard en Remco Schuiling, de 2e was van de barman en de 3e weer van Schuiling. Vader en zoon Schuiling hadden dus de beste en de 3e beste( in mijn ogen) voor de toekomst. ook een liefhebber van oo0rsprong uit Deventer had twee hele fijnen, door omstandigheden speelde hij niet.

Op eigen hok gaat het goed, de jeugd is aan het schoonmaken( uurtje werk en dan € 15,00 per persoon, vinden ze prachtig en ik heb alles schoon)

Wederom veel telefoontjes en mailtjes over mijn idee van 50 duiven maximaal spelen. èèn liefhebber had wat haken en ogen, maar de rest allemaal voor. Ik weet natuurlijk dat het er nooit doorkomt, de macht van enkelen is zeer groot. Maar er over praten kan geen kwaad. Op het praathuis had ik mijn idee ook gezet, hier was bijna iedereen tegen.

De Man met "haken en ogen" vertelde over het probleem met jeugdspelers die op het hok of erf van vader of opa spelen. Ja, dat is zo, natuurlijk moet je daar goed over nadenken. Aan de ene kant heb je grote liefhebbers die kinderen en kleinkinderen lid maken om meer duiven te kunnen spelen, dat zou je moeten voorkomen, aan de andere kant heb je de echte jeugdspelers die bij pa op het erf vliegen..daar zou je iets op moeten vinden. Maar als je nergens over nadenkt, als je nergens over wilt praten/denken dan gaat de duivensport misschien na zijn mallemoer. En natuurlijk moeten we beginnen met gelijke afstanden, gelijke aanvangsdata etc. Maar blijkt al niet te lukken. Wij beginnen op 1 April, en afdeling 8 pas op 1 mei...dus weer een jaar uitstel van "gelijke kansen" Wanneer staat de NPO op en slaat met de moker op tafel?

Maar moet ik me druk maken? Nee dat hoef ik niet, ik heb mijn eigen duifjes en sport....en dat zeggen we allemaal..

Terug