Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 2 januari 2011

2-1-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

De vorst is het land uit, gelukkig maar ook weer pech, het is nu zo'n bende achter het huis. Je kunt zien waar je gelopen hebt in de sneeuw, kattebakkorrels in die sporen en duivenstront. Ook in de hokken is het nu even nattig, bij enkele graden vorst en droog weer zien de duiven er toch mooier uit dan nu.

Bij velen onder ons komen de eerste jongen nu uit, of zijn ze al geringd vandaag. Zorg goed voor uw duiven, vooral als ze kleine jongen hebben. Zorg voor goed eiwitrijk voer, kleinzaad, doe er eens wat olie met biergist over of zoals in mijn geval twee keer per week Herstel-Power en Beute Sport. Ik denk dat alles wat je in jonge duiven stopt aan goede voeding zich later terug betaald. Gebruik ook eens wat Omega olie, in de praktijk blijkt dat dit prima voor het "verstand" is.

Toen ik jaren geleden schreef over Omega olie werd ik afgebrand, nu hebben al die producenten Omega olie in hun folder staan. Toen ik als èèn van de eerste schreef over dierlijke eiwitten, was dit flauwekul...nu doet 80% van de liefhebbers het. Toen ik in 1987 schreef over bij en uitlichten van duiven werd ik voor gek verklaard..nu doet iedereen het. Toen ik jaren gelen schreef over lang trainen met veel eten, was ik maf...nu betalen mensen om een dagje les te krijgen in lang trainen i.s.m. veel eten. Toen ik jaren geleden schreef over lange achtervleugels gingen mensen er op letten, nu zie je ze bijna niet meer. Toen ik jaren geleden schreef over ogen( kweekogen en vliegogen) werden enkele witheet nu stellen ze hun koppels zo samen. Toen ik in 2006 schreef dat ik in 2010 er wilde staan... lachen gieren brullen...nu in 2010 Kampioen Oud van de Afdeling, 1e Asduif, 1e kampioen Friese Fondclub jong, 1e Natour afdeling, 2 duiven naar Olympiade nu lachen ze niet meer...

Resumè Hou u aan uw eigen systeem, laat anderen maar praten, wanneer u geloof heeft in UW systeem komt het er uit. Succes !

Terug