Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 21 januari 2011

21-1-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vandaag een heel erg drukke dag. Vanmorgen zijn er liefhebbers uit Duitsland geweest( 600 km rijden) om hun duifjes te laten zien, en zijn er liefhebbers uit Den Bosch geweest ook om hun duiven te laten bekijken. Heel gezellig maar ook heel druk. 2 Duitsers, 2 uit Den Bosch(Brouwers), Tinus en Hennie, Richard, Willem en Daniel. Tegen 14.00 uur was iedereen weg. En nu is het 17.30 uur. En wat heb ik tussen 14 en 17.30 uur gedaan? Aan de telefoon gezeten, er is veel interesse in de Olympiade duiven en dan krijg je diverse mensen aan de telefoon. Het is een heen en weer gebel van jewelste. Je kunt wel zeggen "ik verkoop ze niet" maar een half uur later bellen ze weer. Ik heb nog tot maandag om er over na te denken.

Bij de duiven gaat alles prima, ik heb al twee duiven afgezet....Ja twee jongen, superfijne van Richard van der Horst. Hij had voor mij twee jongen meegebracht uit de Rugzitter x Amika. Beide duiven zijn van het ras Leo Heremans , en beide supers. De vader(Rugzitter) komt van Kas Meijers waar hij 10e Asduif was in de CC, bij Richard is hij reeds vader van 6 eerste prijs duiven( in 2009/2010). De moeder is Amika, ze is geboren In Zutphen bij Hans en Evert Jan Eijerkamp, ze werd in 2010 2e Asduif Midfond van Afdeling 10. Ze is uit Kleinzoon Olympiade x dochter Euro. De Euro stond hier op de wereldberoemde Geschelpte 03....Moeder van mijn Babette en Baldwin! en dochter van.....de Olympiade.

De jongen komen super op hier. Maar ik spreek met diverse mensen( Richard, Daniel, Tinus Aalderink) en overal gaat het super met de kweek, en allen hebben we de vorstperiode gehad. Natuurlijk zijn er ook anderen, vast wel, maar die ik spreek, daar ging het super deze winter. En dat had ik niet gedacht hoor, zoveel sneeuw, verduisterde duiven in 2010, lang gespeelt..maar alles ging SUPER.

De nieuwe indeling gezien van Afdeling Friesland? www.friesland96.nl Nog niet helemaal rond, maar zoals het nu lijkt hebben de jongens in het Noorden gewonnen, wij hier in 8 zitten straks zonder steenwijk en Urk op de korste afstand. Dus kunnen we eerst met de liefhebbers uit Donkerbroek bellen( 17 km verder) en als ze daar vallen...gaan wij wel buiten staan. Ze sturen ze wel terug :) ;)

Terug