Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 8E FEBRUARI
8-2-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Ik lijk wel een duif, heb doxycycline van de dokter gekregen.

De duiven zien er goed uit, deze hebben geen doxy nodig. Ik ga de hele bups zo weer in bad doen en even weer laten vliegen(de duivinnen), eerst laten vliegen daarna in bad natuurlijk. Klaasje is even naar Traseko te Zwolle om bingo prijzen te halen voor de feestavond van as zaterdag.

Berichtje van Peter van de Merwe gehad, duif "Beute 556"  is op de foto gezet door www.pigeonphotography.nl  , Deze duif won de Dutch Golden Classic in 2010( 4000,00) en werd bij ons geboren en bij Peter gespeelt. Is kind uit Vechtmachine x Jia-Li.

Olympic Breanna heeft een 1e eitje gelegd, en dat precies een week na thuiskomst uit Polen, dus prima in orde. Olympic Missouri's Girl zit op het nest, zal hopenlijk snel leggen( ze begint zich iets thuis te voelen in het kweekhok). Ik heb nog nooit een duif met zo'n karakter gezien, hele dagen zit ze voor de uitgang van de voliere, gisteren vlogen de duivinnen buiten, het was net of ze treurde.

Waarom zo vaak een bad? Dat was een vraag via de mail. Ik heb graag schone duiven, frisse duiven met een luis-vrij vederkleed. En ik denk dat gezonde duiven graag in bad gaan, het is dus een soort "gezondheids-graad-meter".

Op dit ogenblik( 14.00 uur) heb ik de jonge duiven los, 2 vliegen buiten( de twee oudsten van Richard van der Horst), en enkelen zitten op de klep.

Vanmorgen de meeste jongen bij de vliegers ook gespeend, ik laat ze graag een paar dagen langer bij de doffers lopen, ze kwamen uit de bak, en dan is het tijd om ze weg te pakken.

Terug