Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 13E
13-2-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het is zondagmiddag rond 12.30 uur. De jonge duiven zitten met zijn allen in de voliere.  Het is hier prachtig weer, het zonnetje staat hoog aan de hemel. Vanmiddag weer naar het werk, tja het moet weer gebeuren.

Gisteravond de feestavond gehad van de club, het was gezellig. Er was natuurlijk veel te veel eten, maar dat is ieder jaar zo. De ere prijzen werden uitgereikt, bingo, verloting etc, gewoon gezellig.

Groot nieuws voor mij is dat twee late jongen van Missouri's Girl naar de familie Eijerkamp zijn gegaan, ze zijn geboren op de natour 2010 dus kunnen wel gekoppeld worden. het zijn de 438 en de 444 ( de jeugd, die mijn hokken schoon houden en de jongen ringen vonden dit mooie nummers 38 als missouri's girl zelf en de drie viertjes). Na deze twee jongen legde ze weer en daar kwam n jong van de 458( doffer) deze mag eerst een jaar uitgroeien in mijn voliere. Met de twee winterjongen ga ik misschien wel spelen( al is dat nog niet zeker natuurlijk). De familie Eijerkamp mag beide duiven gebruiken dit jaar, n van de twee komt eind 2011 weer terug. Maar ook daar in ben ik makkelijk, willen ze beide jongen houden, geen enkel probleem, ik kan bij hun halen wat ik wil, dus ook andersom is dat dan geen probleem.

Ik denk dat iedereen wel weer zin krijgt in de vluchten met dit mooie weer, straks geen zorgen meer over Software, Olympiade Dummys, Vlieglijnen, vervoerproblemen, vlucht naar de toekomst, nationale rekenaars etc maar gewoon lekker met duiven spelen.

Ik lees net als u natuurlijk veel bladen, internet etc over de duivensport, en regelmatig hoor ik ook over dode jongen. Jongen die zo maar dood gaan, of zelfs jongen van 4/5 weken die zo maar omvallen. Ik moet eerlijk zijn, ik heb dat nog nooit gehad, ik kan me geen enkel geval heugen dat een jonge duif zo maar ziek werd en dood ging. Op dit ogenblik heb ik alle jongen afgezet, ze eten als paarden, zitten allemaal in de ren, en er zit geen veertje verkeerd.

Wel moet ik zeggen dat ik het goed in de gaten hou natuurlijk, stel, ik zeg stel dat er straks coli uitbreekt( dat zou ook hier kunnen) , ik wacht dan niet met antibiotika, nog geen uur, zodra ik vermoed dat er coli onder zit, gaat er nummer 2 in het water( Trim). Duiven hebben geen last van antibiotika, duiven hebben bijna geen darmflora dus er kan ook weinig kapot gaan. Natuurlijk moet je niet gelijk Baytril gebruiken, dat is een noodsprong, maar een coli kuur kan geen enkele kwaad. Ik denk zelfs dat 5/6 keer per jaar bij de jonge duiven antibiotika geen kwaad kan( coli kuur), ik ken voorbeelden, en die duiven vliegen als oude net zo goed als iedere andere duif. Dus hier geen gebruik van antibiotika meer( zo maar) , maar zie ik wat....hup door het water. Die flauwekul van "de sterksten blijven over" is m.b.t. Coli bij jonge duiven flauwekul

Terug