Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 16E FEBRUARI
16-2-2011

Goedenmorgen,

Weer drukke werkzaamheden hier vanmorgen. De schilders komen, de timmerman komt en nog een duivencoach uit Zwaagwesteinde. En de vaste ploetg koffiedrinkers zullen ook wel komen vandaag denk ik.

Net even bij de duiven gekeken, lijkt goed. Het word tijd dat ze er weer uit gaan, even op de schilders wachten, en dan vanaf volgende week weer iedere dag los. Het moet gebeuren

De vliegers worden druk, dan is het tijd voor de vluchten, maar nog een week of zes wachten.

Gisteren sprak ik met iemand over slechte kweek, hij dacht dat het door de vrieskou kwam. Ik ben het daar niet mee eens. Bij onze kwekers stond en staat nog steeds de deur wagenwijd open, zelfs toen met min 8. Hij vertelde dat zijn duiven ook wat licht waren. Dan zijn ze niet in optima forma geweest, veel slechte eieren, onbevrucht of niet uitkomen, heeft niets met de temparatuur te maken maar met gezondheid en of klimaat op het hok( vocht, tocht, vies, duiven voelen zich niet lekker). Aan het eind van de rit heeft zo'n liefhebber wel jongen genoeg, maar door meerdere rondes kweken met zijn vliegers, ruien ze straks als een gek.

Gisteren met de schilders( duivenmelkers) over kwaliteit gehad, dat er alleen moet worden gekweekt met achtjes( 8-/9-). Dan kunnen we niet veel aahouden vertelde de ene schilder.. Maar is dat erg? niet veel aanhouden? het is maar 1 of 2 jaar, dan heb je door selectie genoeg duiven met een 8.

Bij die 8-tjes in de hand, zit nog troep genoeg, maar bij die 6-jes zit geen n goede voor de toekomst, dus waarom aanhouden? Ze moeten eten, enten, geelpil, ring, in de mand, vluchtgeld etc om ze aan het eind van het seizoen weg te doen..doe dat dan voor de vluchten, 8-tjes maken kans om een nationale topper te worden. 6-jes alleen eventueel op de Vitesse. En zijn we in Nederland alleen Vitesse spelers? Neen, topduiven moeten ook op 600/700 km kunnen, en daar moeten we heen door selectie.

Een eendaagse fondduif, super van bouw, kan ook een 1e winnen op 80 km.

Een matig gebouwde duif kan door motivatie een 1e winnen op 80 km, maar nooit op 600 km

Terug