Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 22 februari 2011

22-2-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Morgenvroeg hoog bezoek hier, Corrie Hakvoort van het (voormalig) eiland Urk komt met haar vader op hokbezoek. Op de nationale Manifestatie in Houten konden de jeugdspelers duiveneuro's verdienen op het spellencircuit. Met deze duiveneuro's konden ze dan een hokbezoek kopen van de kampioen van hun keuze. We zijn natuurlijk super trots dat Corrie ons "kocht". Ze neemt twee ringetjes mee, die gaan we dan om twee jongen uit het kweekhok doen op een later tijdstip.

Ik vind het altijd prachtig om jeugdspelers en of beginners te ontvangen, we geven ze een paar goede duiven in handen en tijdens de koffie praten we over hun hok, duiven, spelsysteem en toekomst. Nu er een jeugdlid uit onze eigen afdeling komt is het natuurlijk extra leuk.

De oude duiven hebben goed gevlogen vanmorgen, de duivinnen zo'n 30 minuten denk ik. Het is nog wel erg koud, maar het was prachtig droog weer dus dan moet het maar even gebeuren. De jonge duiven zitten de hele morgen al in bad. Ik had er een emmer heet water bij gedaan, en dan met hun koude pootjes in het warme water... Super

later

Terug