Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 24 februari 2011

24-2-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

al vroeg wakker vanmorgen, ik was gistermiddag aangesloten aan een computer op mijn buik, diverse slangen/electroden en knipperende lampjes. Ik snurk erg zegt men....dus moest een nachtje met deze computer slapen. Vanmorgen de boel weer laten afkoppelen in het ziekenhuis.

Morgen naar Aggy en Pascal Verreckt/Arrien in Tessenderlo Belgie, deze jonge liefhebbers behoren tot de beste spelers van Belgie, zo niet de allerbeste. Om 15.00 uur hebben we een afspraak aldaar, na ons bezoek gaan we door naar de Fondclub Oud Turnhout.

Het is nu 09.00 uur, eerst maar even de duiven voeren. Er uit kunnen ze even niet, sneeuw hier.

Gisteravond nog even bij Gunter en Gislinde Prange geweest in Meppen. Gunter is voor de 4e maal Gouden Duif Winnaar geworden, hij staan nu gelijk met Jos Thonè en Kees Bosua. Gunter gaat dit jaar voor de 5e keer proberen hem te winnen. We hebben weer een auto vol Prange Suppe, Herstel-Power en Beute Sport ingeslagen.

Nogmaals voor alle liefhebbers( komen toch steeds vragen over) hoe maak ik Beute Smurrie?

èèn blik ( ongeveer 500 gram) pinda's. Kies voor light skin pinda's van Beyers of Garvo. Maal dit in de keukenmachine te samen met een blok kaas van 5 x 5 x 5 cm ( 5cm3), gewone goedkope kaas. Wanneer u dit gemalen heeft doe het in de magnetron( microgolf/microwelle) voor 10 seconden op 800 watt. De kaas is iets zacht geworden. Meng deze smurrie door elkaar, gooi er 1,5 lepel Olympic MG Mix over( of 1 eetlepel Herstel Power en een halve lepel Beute Sport), meng dit goed, en doe het eventueel nogmaals in de keukenmachine( of koffiemaler)

Dit is voor zo'n 50/60 duiven dus ongeveer 10 gram per duif. Gebruik dit tijdens de opkweek van de jonge duiven twee keer per week. Tijdens de Vitesse vluchten kunt u het eventueel geven op de dag NA thuiskomst. VOOR de verdere vluchten met TWEE nachten mand geeft u het op dinsdag en woensdag. Heel belangrij is dat u de Olympic M.G. Mix niet vergeet( of de Herstel Power en Beute Sport), duiven hebben die extra dierlijke eiwitten en calcium/magnesium/vitaminen echt nodig als u veel van uw duiven vraagt.

http://www.beyersbelgium.be/productcat.asp?lt=1&pc=5

Nog een andere leuke link http://www.gerardkoopman.com/duiven/9/57/6/new-hope--新希望.html

Super kweekduivin van Gerard Koopman, een dochter van New Hope is superkweekster bij ons op de hokken.

Vandaag is onze vriend Richard van der Horst jarig, hij is 40 jaar geworden, we wensen hem het allerbeste nog voor de toekomst, veel succes, liefde en geluk. Kijk even op zijn site www.richardvanderhorst.nl en let op!!! Hij staat met jonge duiven op de voorjaarsbeurs volgend weekend

Terug