Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 26E FEBRUARI
26-2-2011

Goedendag vrienden, vriendinnen en andere lezers...

Gisteren met Richard Van der Horst een dagje in Belgie geweest, tegen 11.30 uur vertrokken we naar Tessenderlo naar de man vrouw combinatie Aggy en Pascal Verreckt-Arien. Misschien wel de beste spelers op dit ogenblik in Belgie. Hun belangrijkste vluchten zijn de eendaagse fondvluchten( de nationals) Bourges, Argenton. Tulle, Brive etc. Ze gaan graag naar de vluchten tot 800 km( op n dag). Tegen 15.00 uur waren we ter plaatste, na een tas koffie naar de hokken toe. Ik denk  dat de totale lengte bij elkaar wel zo'n 50 meter was, mooi landelijk gelegen( naast Guido Loockx). We kregen in zo'n totaal zo'n 50 duiven in de handen en echt ongelofelijk, 48 van deze duiven waren totaal perfect, allen verwand aan het stampaar. Bij hun 100 vliegduiven( totaal weduwschap) zijn wel 95 kinderen, kleinkinderen of achterkleinkinderen van het stamkoppel. ( Den Dikke van 1997 x Lang Lowet van 1997)

In 2010 speelde de man/vrouw combinatie maar liefst 11 x de 1e provinciaal. Hadden duiven op zowel de Europcup als op de Olympiade. Wat een ongelofelijke Klasse.

Hun Wacko, Moluco, Argent-Tully, Jacko, Proudo, Sabrina, Golden Brother, Golden Boy en Claudio waren duiven van kop tot staart en van stuit tot oog de perfecte duif. Hier geen enkele duif met die bekende "foutjes" als brede staart, open stuit, domme ogen en of lange Achtervleugels.

Bij de kweekkoppels ( zo'n 35 stuks) waren alle koppels perfect uitgezocht qua bouw en oog. Geen enkel koppel "vliegogen" tegen elkaar maar ook geen enkel koppel "kweekogen" tegen elkaar, neen  steeds de absolute kombinatie "vlieg" x "kweekoog" en in bijna alle gevallen in de lijn van het stamkoppel den Dikke x Lang Lowet.

Na deze heerlijke duivenmiddag gingen we met zijn vieren richting Oud-Turnhout, richting Bart van Oeckel en zijn charmante vrouw Nancy. Eerst lekker gaan eten bij de plaatselijke 3 sterren-kok en vandaar richting het clubgbouw van Fondclub Oud Turnhout. Zo'n 60 duiven( veel te veel) zaten op me te wachten, ik bekeek, bekneep en besnuffelde de duiven en gaf er mijn ongezouten mening over.

De gemiddelde kwaliteit was redelijk te noemen, 8 duiven met een 8,5 is goed, wetende dat iedereen zijn beste meenam, en dan 8 van de 60 met een 8,5 is zeker niet slecht.

Bart van Oeckel deed het woord en dat deed hij goed. De vier vrienden Bart, Pascal met hun twee dames gaan het nog veel verder brengen in de duivensport. De sky is zelfs niet de limit hier!

PS Bart speelde ook al de 1e Nationaal h !! En als die twee ( Bart en Pascal) over duiven spreken, dan is het de hoge school van de duivensport.

Jammer voor hun dat Ajax twee keer won van Anderlecht hihihihihi

Terug