Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 6E MAART
6-3-2011

Goedendag Vrienden en vriendinnen.

Twee dagen op de voorjaarsbeurs gestaan. Druk, super gezellig, alleen blijde gezichten van zowel de verkopers als de kopers. Duivensport is niet dood, eg nie hij is springlevend.

Iedereen gezien, iedereen gesproken. Wat me ff snel opviel was de gemiddelde slechte kwaliteit van de jonge duiven. Er waren natuurlijk prachtige jongen te koop, maar wat een troep zat er bij..oei oei Mensen als u van uzelf denkt jongen te moeten verkopen, zorg dan wel voor mooie, gladde en dikke jonge duiven.

Wat is me opgevallen? Een aantal dingen( waar ik nog wel op terug kom) maar twee dingen er vast even uit. De helium balonnen vond ik een zeer goed plan, ook ik heb een set van die balonnen( micky mouse) meegenomen, door ze aan een lange hengel, boven uw hokken te hangen zou roofvogels afschrikken. Michel van Lint uit Belgie had er al 4 stuks staan zelfs en was er erg blij mee. Ik hoorde zelfs een bekende fondspeler bij mij uit de buurt die een set besteld had...en dat is een roofvogel kenner. Tevens lijkt het mij een uitstekende methode om duiven lang te leren trainen( ja dat kun je ze aanleren). Ik hou u op de hoogte.

Het tweede punt was dat er veel warmte platen werden verkocht door twee firma's, van die infrarood stralers zeg maar. De firma waar ik het vorig jaar van kreeg( schut) en de bekendere versie van Joop Koch. Ik heb er weinig verstand van maar dat het werkt( op natte/koude hokken en om forme te maken/houden), dus warmte platen zijn in !.

later meer, eerst koffie

Terug