Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 16 maart 2011

16-3-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Gisteren ben ik in Vosselaar geweest bij de snelle mannen uit het tienverbond. Snelle mannen zijn dus de echte Quievrain en Noyon specialisten ( 120 en 220 km). Er zaten goede duiven tussen, vooral van de "koning algemeen 2010" die had zelfs een 9- duif. Het gemiddelde van de duiven zat volgens de clubman( Kris Sas) op een 7.3 van hun duifjes. De twee duiven van Jan Sas vielen buiten de boot, niet dat ze minder waren, nee juist erg goed, maar hij is grote fondspeler( 1000 km) , dus zijn duiven pak je er dan zo uit. Het was mega gezellig. Om 17.00 uur werden we opgewacht in het restaurant de Pharmacie voor een heerlijk diner. Na het eten dus naar het clubgebouw( in Belgie een lokaal/Cafè). Gezellige mensen, ook een paar regionale grootheden kwamen eens kijken, altijd leuk.

Vanmorgen de oude duiven zeer goed gevlogen, ik denk wel 75 minuten. Op dit ogenblik nog geen scheefvliegers, ik voer wat lichter en geef wat extra Beute-Sport met Calcium/Magnesium om de spieren goed te houden. De jonge duiven er niet uit, het waaide me een beetje te hard, mijn Ballon is zelfs weg gevlogen....

Net even een paar 10 kilo emmers "rotzooi" gemaakt, haha, geen rotzooi natuurlijk, maar ik heb de nieuwe Koopman korrels, Tovo, Snoepzaad, Omega korrels 3/6/9 door elkaar heen gemengd in mooie emmers van zo'n 10 kg. De kwekers krijgen hier iedere dag van, maar ook de jongen vinden het heerlijk.

Bij de kwekers gaat ook nog enkele malen per week de Beute-Smurrie in de bak. Hoe werd Beute-Smurrie ook al weer gemaakt?

10 gram pinda's per duif dus bv 50 duiven x 10 gram = 500 gram.

500 gram pinda's, gemalen in de keukenmachine met 5 x 5 x 5 cm aan kaas, gewone kaas, mag de goedkoopste zijn , wanneer deze pinda's en kaas gemalen zijn even 10 seconden in de magnetron(800 watt) , hierna er 1,5 eetlepel Olymic M.G. Mix over of 1 volle eetlepel Herstel Power en een afgestreken eetlepel Beute Sport. Dit goed mengen of nog een keer door de keukenmachine.

U kunt !! ook nog een scheutje lichitine olie hier aan toe voegen, betere opname van de Vetten TIP!

Vanmorgen weer eens op internet rondgekeken, er zijn toch veel( de meesten) kampioenen die niets !!! zeggen om u te helpen, lees hun stukjes op hun sites of op een forum site, veel praten...maar helemaal niets vertellen. Ja over hun toppers, over duiven kopen, over hun nieuwe aanschaf en de foto's van hun vrouwen...pfff maar eens wat vertellen over hun methode....Noppes

Terug