Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG 1 APRIL 2011
1-4-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vandaag de 2e africhting inzetten, de duiven gaan naar Zutphen( 80 km), ze zullen wel snel gaan morgen, mooi weer zegt men.

Vanmiddag met Daniel de vlieghokken vast schoongemaakt, lekker krabben, ik hou er van, heb alleen weinig tijd meestal.

Gisteren met grote Willem naar Hulshorst geweest bij pv de Sperwer. Gezellige club, niet heel veel vragen uit de zaal. Gemiddeld wat oudere liefhebbers, wat grote fondspelers en dan vragen ze niet zoveel, het meeste kennen ze allemaal. De Jeugd wilde graag alles weten, deze jongens van rond de 19 denk ik, wilden voelen en zien wat het verschil is tussen een fond en vitesse duif, maar vooral tussen een duif die het misschien zou kunnen worden en duiven die het nooit zullen doen.

Er waren 3 duiven met een 8,5 de top 3 was:

1. 10-954 Gebroeders Brummel

2. 10-973 Gebroeders Brummel

3. 10-178 A.Fidder

Er waren ook nog wat 8- , 8, en 8+ duiven maar ook echte troep, ik durf het haast niet te zeggen maar ongeveer 5 duiven waren geen echte duiven, het waren gekruiste kraaien, grapje natuurlijk, maar deze waren echt heel slecht. In de Regio zie je aan de uitslagen ook dat deze club iets achterblijft, bij bijvoorbeeld Nunspeet( Vierhout, Elskamp etc). Maar ik denk dat mede door de jonge honden het gemiddelde peil wel omhoog gaat.

Gistermiddag even bij Nanne Wolff geweest( de duivenarts), ik had mijn 3 overnachtdoffers ditmaal mee ( 003,006,971), hij vond ze niet geweldig, n was niet geheel vrij van Ornithose, maar zo weinig dat we niets doen. Maar tegen St. Vincent moeten ze klaar zijn....en dan hebben we nog ff.

Ook nog even bij Dick Vogelzang geweest gistermiddag( voerhandel, staphorst), de heer van Dijk gesproken uit Steenwijkerwold( Woldvliegers), ik stond achter hem, hij zag me eerst niet, hij vertelde in geuren en kleuren hoe ontzettend goed hij speelde 1 t/m 5 en 1 t/m 9 was heel normaal vertelde hij tegen de verkoper...........

Terug