Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 12E APRIL
12-4-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Willen de volgende liefhebbers even bellen !!  U heeft producten besteld maar geen adres meegegeven of geen info wat u wilt hebben, dus bel even !! 0521382644 of voor Belgie 0031-521382644

J. Peelman Belgie

JW van Ballegooy Oss__________________________________

Vanmorgen, geen mooi weer, het is donker, beetje nat zelfs, maar de duivinnen er toch maar uit gedaan om 08.00 uur. Het is nu 08.21 uur, ze zijn nog lekker uit het zicht.

De 053 die we twee weken geleden verspeelden kwam gisteren weet thuis, zonder chipring, gezellig he? Dan is er gewoon zo'n liefhebber met een verstand van een Erwt, die denkt laat ik de chip er even afhalen... Wat gaat er in het brein van zo'n liefhebber om? Niet dat ik me druk maak om een chip, ik heb er wel 50 liggen, maar het gaat gewoon om het idee.

Dus nu in 3 weken spel, geen duiven achter gebleven( 1 gehaald uit Oosterwolde de 035), verder alles zelf terug.

Wederom twee vragen over Beute Smurrie per E.Mail

ongeveer 500 gram light skin pinda's ( Garvo, Beyers, Mathador) malen in de keukenmachine met een blokje kaas van 5 x 5 x 5 cm ( kaas , gewoon de goedkoopste). Goed malen in de keukenmachine, lekker fijn!!! Dan deze swmurrie even 10 seconden in de magnetron( 800 watt), de kaas zal iets zacht worden. 1,5 eetlepel Olympic MG Mix( of 1 eetlepel Herstel-Power en een halve eetlepel Beute Sport) er over heen en dan nogmaals door de keukenmachine. Dit is voor ongeveer 50/60 duiven, bij minder duiven natuurlijk opnieuw berekenen !!( 25 duiven ?? 250 gram pinda's en 50% van de kaas en de Olympic MG Mix)

Deze smurrie verstrekken al u denk dat ze wat extra's kunnen gebruiken maar in ieder geval op dinsdag en woensdag in de week van inmanden voor de dagfond.

Zelf gebruik ik het tegenwoordig al vanaf de eerste vlucht, maar dan n keer per week, en 50%  dit om de extra's er vast in te gooien voor slecht verlopen vluchten en ter voor berreiding op de dagfond.

U zal het niet snel raden waar ik tussen 11 en 12.00 geweest ben??

Bij de vogelkliniek te Meppel ! Bij dokter Hooijmeijer !

In de jaren 80/90 was hij de beste dokter van Nederland op het gebied van duiven, niets ten nadele van de anderen, maar Jan Hooijmeijer was zijn tijd ver vooruit. Waar ik nu steeds op hamer is dat duiven streng geselecteerd moeten worden, kweek er maar 100 en ruim de eerste maanden er maar 50 op die niet voldoen aan de perfecte duif, en kijk vrijdag of de duif ZELF aangeeft mee te willen, iedere twijfeling : Thuis laten, gaat toch niet voor de 1e. Hooijmeijer vertelde dit reeds in de jaren 80, werd door vele aanbeden en door enkele kapot gemaakt. Door ernstige long problemen moest hij met zijn duivenpraktijk stoppen. Maar enkelen...komen er nog steeds zo nu en dan, maar dan zonder duiven in het mandje, gewoon om even te praten over zijn gedachten...

Wie kent niet zijn Contramix?? Het beste ooit ter ontsmetting na de vluchten, zijn paratifuskuur over het voer. Had je paratiphus in de winter of het voorjaar en je ging naar Hooijmeijer dan had je een superjaar !! Jammer dat hij is gestopt.

Zeer goede arts. Natuurlijk had ik ook moeite met zijn prijzen per minuut, natuurlijk was hij niet altijd gezellig in de omgang..maar een kenner !!! dat is hij wel

Terug