Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 13E APRIL
13-4-2011

Goedenmorgen vrienden,

Het is prachtig weer hier in Wilhelminaoord, strak blauwe lucht, beetje koud nog. De duivinnen hebben  75 minuten gevlogen, vanaf volgende week maandag laat ik ze gaan, dan mogen ze zo lang vliegen als ze willen. Vanaf volgende week maandag gaan ze in training voor de eerste NPO vlucht van het jaar(eendaagse fond) begin Mei. As zaterdag lijkt de wind oost of misschien wel zuidoost te worden, natuurlijk totaal slecht voor ons hier. Maar is dat erg? welnee, afgelopen zaterdag was de wind noord/noordoost en dat was redelijk gunstig. Bij de start in Wijchen was de wind zelfs noordwest, dus voor ons kon het niet beter. Ik vind als de wind slecht voor je is mag je het best zeggen, maar ook toegeven wanneer hij gunstig was. En afgelopen week was het niet slecht ( kijk naar de eersten in de afdeling in de ACG 9 hoek). Maar daar ligt weer n van de problemen in de duivensport, er zijn natuurlijk delen in een afdeling die in de trek liggen, die de wind ook soms mee hebben, maar alleen praten over betere duiven... en dat is natuurlijk niet zo. Als de wind zuidoost is, kun je de zuidoostzijde van de afdeling eigenlijk niet mee rekenen voor het afdeling spel. Is de wind Noordwest, dan is de westzijde van de afdeling al verslagen voor de lossing. Lig je in het midden, en heb je een groot aantal duiven( in de regio) dan zit het gemiddeld gesproken mee voor je. Maar heb je dan betere duiven? In principe niet, het zat mee dat weekend, en natuurlijk komen dan in zo'n gebied ook de betere liefhebbers naar voren voor de plaatselijke 1e prijs.

Vanmiddag gezellig naar Gunter Prange te Meppen, even Prange Suppe halen en natuurlijk een flinke vooraad Herstel-Power en Beute Sport, deze twee laatste producten mengen we zelf, maar enkele grondstoffen krijgen we via Gunter. En Gunter was wederom Gouden Duif winnaar !! dus slecht zal het niet zijn. Maar dat wisten we al, kijk naar de opmars van Beute Producten gebruikers bij de nationale toppers, en kijk naar hoeveel "kleine" melkers zich de laatste jaren tussen de groten nestelen door gebruik van Beute duiven producten.

Enkele voordelen zijn:

1. Luchtweg problemen komen bijna niet meer voor bij Prange Suppe gebruikers.

2. Zeer langdurig trainen, daardoor veel meer spieren, op spanning en geen verzuring meer.

3. Afstanden zijn er niet meer, duiven komen net zo gemakkelijk naar huis van 800 kilometer dan van 100 km.

4. Verspelen van duiven is tijdens de vluchten enorm minder geworden, duiven kunnen zelfs naar enkele dagen nog de kracht vinden om thuis te komen.

5. prijspercentages bij de gebruikers lopen op, waar velen vroeger 30% haalden zien we nu 60/80% op mooie vluchten( mooie vluchten zijn vluchten met echt duivenweer, kopwind en afstand)

6. En belangrijk, door enkele toevoegingen hebben duiven een enorme weerstand tegen ziekten, op eigen hok geven we nu voor het tweede seizoen geen medicatie meer.

7. Door gebruik van Herstel-Power veel sneller herstellen na de vlucht.

8. Door gebruik van Beute-Sport het percentage scheefvliegers aanzienlijk minder, veel later/ tot geen verzuring van de spieren, steeds in combinatie met Prange Suppe en Herstel-Power

Terug