Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 14 april 2011

14-4-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vandaag hebben de duivinnen 1,5 uur gevlogen, de doffers ruim een uur. Ik ben langzaam aan het uitbouwen voor de eendaagse fond. Niet zo snel als vorig jaar, toen knalden de duiven er al over vanaf de eerste vlucht, ik bracht ze toen ook vaak weg tussen de vluchten door. Nu nog niet gedaan, ik wacht even op 20 graden begin volgende week( hoop ik) en dan gaan we misschien twee keer in die week ff op training naar Brabant. Ze trainen bij huis zoal ik al vertelde prima, dus even relax nog. In de twee weken voor de eerste npo vlucht moeten ze kilometers maken, en na de eerste npo vlucht doe ik het niet meer.

De jongen beginnen nu in een koppel te vliegen. het zijn winterjongen en zijn dus reeds geboren in Januari, maar vliegen bij mij nooit vroeg. Tot nu toe hebben ze alleen buiten gezeten, iets gespeelt, en op de tegels gelopen( en iedere dag in bad natuurlijk). Nu weten ze dat het hier in Wilhelminaoord leuk is, ze willen er straks graag voor terug komen. Maar vanaf nu laat ik ze elke dag even een keer schrikken. Met Prange Suppe in het water( vanaf nu 21 dagen) en licht voer( Recup), hangen ze over drie weken ruim een uur in de lucht.

De weer voorspelling voor dit weekend is iedere dag anders, ook iedere zender zegt het tegen overgestelde van de ander. Weer kun je niet voorspellen, dus waarom doen sommige mensen het? Weten ze niets anders? Komen ze graag op tv? Staan ze graag in de belangstelling? Weer kun je voorspellen met hoog % goed : èèn dag van te voren, en dan nog zitten ze er vaak naast.

Weer iemand zonder adres een bestelling gedaan:  Rodenrijs   dat is alles wat er staat, dus bel even met 0521382644

Vanavond komt Tjitte de Vries zijn twee jongen halen. In 2009 haalde hij ook een paar duiven(5) waarvan 3 goeden en een echte topper. De topper is 09-945 in 2010 de beste Jaarling van Rayon Leeuwarden ! Volle broer Calla 375 de 3e Beste Jaarling van Nederland in BOTB

Terug