Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 20 april 2011

20-4-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Het is reeds 13.00 uur. Nog geen tijd gehad voor mijn dagboekje. Ik moest even naar Dick Vogelzang voor wat voer en schapenvet( schapenvet niet voor mij maar clubgenoot Herman de Graaf). Gelijk maar even een 100 km doorgedreden om de duiven te lappen( Amersfoort). De duiven in twee ploegen los gelaten met 10 minuten er tussen( eerst duivinnen). Ze vlogen er een 75 minuten over, de doffers 80.

Zo, het is 13.40 uur, de duiven even wat Beute Smurrie gegeven. Voor 50 duiven ongeveer 500 gram Pinda's een blokje kaas van 5 x 5 x 5 cm( gewoon de goedkoopste), dit even lekker in de keukenmachine fijn malen. Deze prut even 8/10 seconden in de Magnetron( 800Watt), 1,5 eetlepel Olympic MG Mix er over( Of 1 eetlepel Herstel-Power en afgestreken eetlepel Beute Sport), even goed mengen en nog even door de keukenmachine. Dit verstrekken op ongeveer 50 duiven. Pas op: Het is niet als vervanging van een maaltijd....het is als extra maaltijd !

14.00 uur, de oude duiven even om de beurt in de voliere, ze moeten even in bad. De jonge duiven lekker los, niet vliegen vandaag, gewoon lekker scharrelen( Oostenwind en lichtblauw weer = gevaarlijk voor trekkende jonge duiven)

Kijk even op de site van Oscar de Vries uit Canada http://www.ol-devries.com/ zeer goede duiven daar in Canada, Nederlandse duiven natuurlijk !

nog even een paar leuke linkjes  www.nicovannoordenne.nl  www.virginieclaes.be ( Miss PIPA) www.combverbree.nl  www.eijerkamp.com  www.poortvlietduiven.nl www.geertmunnik.nl  www.comb-traas.com  www.verkerkpigeons.com  www.gerardkoopman.com  www.apoverwater.nl  www.braspenning-pigeons.nl  www.petervandemerwe.nl www.richardvanderhorst.nl

Terug