Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 24 april 2011

24-4-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Zaterdag 1463 kijkers op deze site, doordeweekse dagen zo'n 1200

Hokverzorger Daniel Haneveld is vandaag 19 geworden stuur hem even een sms, of bel hem even, gewoon voor de lol 06-28054824

Gisteren een mooie vlucht gehad, mooi weer, niet te hoge snelheden. Gewoon leuk. We pakten 33 prijzen van de 49 duiven. De twee aangewezen als 1e en 3e duif. Van de 27 duivinnen vlogen er 24 prijs, das een mooi aantal.

Volgende week ga ik het toch echt anders doen, ik laat me niet meer voor de gek houden, steeds meer liefhebbers zie ik in den lande die hun duiven "uitzoeken" , dus een deel op de vlucht voor de punten en een deel voor de vracht(invliegduiven). Afgelopen week had ik er nog( gisteren) 49 mee, as zaterdag gaat het 40 zijn, de 5 fondduiven gaan mee voor de vracht, plus 4 die ik op dat ogenblik niet verwacht. Ik ben er op tegen, maar de mogelijkheid is er, en steeds meer liefhebbers( ook in eigen club) doen het. Net als met grote aantallen( ik zag reeds weer een liefhebber met 222 duiven mee), ik hoop dat het ooit zo ver komt dat we allemaal met 20 of 30 duiven gaan spelen, zou veel eerlijker zijn, maar op dit moment is iedereen nog vrij, dus speel ik ook met 50.

Het verschil in de A Poule en B Poule was ditmaal groter, tragere vlucht, dan zie je toch verschillen. En het kan nog extremer denk ik, niet iedere A Poule Speler pakte super. Bij de 1e tien duiven in de club was geen B-Poule duif( en ze hebben toch ruim meer mee). De laatste puntenduif in de A-Poule had 1097.275 mpm, de laatste in de totale uitslag had 1028 mpm, en de laatste in de B-Poule had 956 mpm, een verschil tussen A & B Poule van 141 mpm..

Wat mooi is om te zien dat de Jeugd van de 1e generatie ( Homma's en Winters waren een jaar of twee eerder dan de andere jeugdspelers) zich nu in de top heeft geknokt. Een uitslag zonder Winters & Homma's bij de eerste 10 komt niet meer voor. Van harte !!

Vanmorgen weer een leuk mailtje, ditmaal van Nico de Graaf uit Limmen, hij speelde een 1e in de club en een 11e in het rayon, er staat bij bedankt voor de tips, de prestaties zijn veel beter. En zijn 1e prijswinnaar kreeg een 8 in Wormerveer, leuk toch. Van harte gefeliciteerd.

Zag U het op de Compuclub, afdeling 8... Joep Bodelier uit Apeldoorn, de man die vorig jaar kwam, zag en overwon( bijna 20 eersten), begint met een 1e in de kring en regio ! Van harte Joep, zo zie je maar wat "anders" duivensport houden kan doen, van harte gefeliciteerd

De Beute 556 bij Peter van de Merwe, zat er weer vroeg tussen, dat gaat een goede worden( won vorig jaar de Dutch Golden Classic)

Terug