Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 26 april 2011

26-4-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

de duiven vlogen weer ongelofelijk vanmorgen, na zo'n 90 minuten moest ik ze uit de lucht trekken zowat, ze bleven maar gaan. Ook de doffers beginnen het nu te doen, zo'n uur waren ze uit zicht, en dat is voor doffers ongewoon( die komen vaker ff thuis kijken). Ik hoop dat het prijspercentage van de doffers omhoog gaat nu. Afgelopen zaterdag waren de doffers niet al te best, maar 9 van de 22 wonnen prijs. De duivinnen deden het veel beter met 24 van de 27. Waar komt het door? Ik weet het wel. Afgelopen week vond ik de doffers niet actief genoeg, ze "straalden" niet. Dus heb ik de doffers van zondag 17 april t/m 20 April gekuurd met Poeder 29 over het voer( van dokter Boskamp). In deze 4 dagen kregen ze steeds de ochtendmaaltijd een maatschep poeder 29 over het voer. Tevens hebben de Doffers op zaterdag 16 April en zondag 17 April SA van Dokter Nanne Wolff door het water gehad.

"Probleem" is dan dat de duiven in de week van een kuur minder presteren, dat is bekend. Kijk maar eens op de site van Arie Dijkstra, die vertelde het al over een "gewone" geelkuur. Maar vanaf nu krijgen de doffers niets meer, nog geen geelpil. De duivinnen hebben nog niets gehad en krijgen ook niets omdat ze BEST presteren. Natuurlijk, wanneer Nanne Wolff iets vind behandel ik ze, maar tot nu toe niets bij de duivinnen. Bij èèn doffer( een Fondduif) vond Nanne  op Donderdag 14 April een beetje Orni( heel licht, maar teveel voor een 1e prijs)

Had ik vorige week niet behandeld, dan had ik afgelopen zaterdag meer doffers in de punten gehad, maar had ik tegen de fondvluchten straks misschien gezeten.....NU NIET! Nu zijn ze schoon, brandschoon en kan het feest beginnen. Laat de wind maar snel naar Noord gaan, 35 graden warmte en dan 600 km.... Ach een beetje vertrouwen moet je hebben toch?

Gisteren een leuk gesprek gehad met een echt fondspeler uit Steenwijk, zo'n man van de lange afstanden. Hij is in gedachten bezig met St. Vincent van Juni, dat is toch prachtig, ik vind dat het ook moet, je moet nu reeds bezig zijn met "jou" vluchten.

Terug