Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 4E MEI
4-5-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen ( zo'n 1300 per dag gem.)

Gisteren bezoek gehad van Michel en Sjaak van Schaijk uit Herpen. Ze kwamen twee jonge duiven halen op een bon. Dit mailtje kreeg ik later:

Hoi Gert Jan en Klaasje, bedankt voor jullie gastvrijheid en alle informatie die we vandaag gekregen hebben. Die doffer uit Belgie was echt super, ik heb nog nooit een duif in de hand gekregen waarvan de spieren zo trillen. En dan mogen kiezen uit een mand vol jongen met zoveel kwaliteit en afstammingen. in 1 woord geweldig. Nogmaals dank en ik houd julliie op de hoogte over de prestaties van de duiven hier, de jongen meteen op de kweek gezet. Ik ben veel te bang dat we ze kwijtraken of dat de roofvogel ze grijpt. Groetjes Michel en Sjaak.

Toch leuk als je zo'n mailtje krijgt

De duiven hebben weer super gevlogen vanmorgen, de duivinnen er uit om 07.55 uur, om 09.00 kwam Ydo Homma even wat halen, de duivinnen waren er nog niet. Toen hij om 09.15 weer wegreed kwamen ze net hoog langs razen, tegen 09.30 er maar in gefloten, dus toch weer 95 minuten, en als ik ze laat gaan( morgenvroeg) pakken ze gauw 120 minuten.

De vraag steeds : Moet dat zo lang vliegen? Nee, natuurlijk niet, maar mijn duiven voelen zich er goed bij, dus mag het. En het is natuurlijk niet slecht voor de conditie in voorberreiding op de dagfond.

Vanmiddag( rond 12.00 uur) krijgen de duiven weer de Beute Smurrie Pinda's Kaas, Olympic MG MIx (Herstel-Power en Beute-Sport door elkaar) en ditmaal een scheutje lychitine olie

later----------- Nu 16.20 uur.

De duivinnen zijn er weer uit voor hun 2e training vandaag. Om 16.00 viel het startschot, met zijn 27en knalden ze door de 50 x 30 cm uitgang. Met donder en geweld gaat dat steeds. Ik zal ze vandaag eens laten gaan, het is mooi weer nu dus gaan met die banaan. De voorspelling as zaterdag is zuid/zuidoost. De omgeving Zwaagwesteinde maakt zich op voor een prachtig weekend, want hadden we de 2e vlucht ook niet zo'n wind....de 1e 1000 duiven ongeveer zaten in dat gebied. Je moet daar binnen 2 minuten na de eerste een duif hebben anders is het gedaan met de prijzen. Er zitten daar natuurlijk kei goede spelers tussen. Voor Afdeling 10 gok ik dit maal op de omgeving Assen. Maar ach de vorm van de dag kan andere toppers brengen en de wind kan zaterdag nog wel noordoost worden, we zien het wel.

Wat ik een beetje begreep was dat de overname van het NPOrgaan niet doorging. Het zou door Urkers overgenomen worden( of betaald), maar wat ik nu begreep ging dat niet door. Ik zou het ook niet doen, de meeste leden lopen over naar Het Spoor der Kampioenen, en om deze afvallers volgend jaar weer aan je te binden...lijkt onmogelijk. Dus gooi het geld maar in een goed doel bus. Wel heel jammer natuurlijk, het NP Orgaan was super vroeger tot dat het in verkeerde handen viel, heel jammer voor de sport.

Daniel kwam net aan met 7 prachtige jonge duiven, die hij vandaag gehaald had bij sportvriend Vincent Hoogerwerf uit Mill. Hij vond het prachtig daar, mooie duiven aldus Daan, wel 30 kweekkoppels prachtige duiven. Vincent Bedankt voor het helpen van een 19 jarige beginner. De jeugd heeft met u nog toekomst.

Terug