Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 5 mei 2011

5-5-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Het is mooi weer hier in Wilhelminaoord, strak blauwe hemel, maar nog een beetje koud. De doffers hebben gister morgen weer even van een bad kunnen genieten, de duivinnen hadden die maandag al gehad( en zondag natuurlijk). De duiven gaan hier graag in bad. Wanneer duiven in bad gaan, zijn ze niet ziek was eens een uitspraak van A.S. , Maar zei hij dan, als ze niet in bad gaan wil niet zeggen dat ze ziek zijn.

Gisteren ook nog even een paar duiven nagekeken op luis, niets te vinden gelukkig. Ik haat luis bij duiven. Het zou wel kunnen zijn dat bij mijn jonge duiven wat luis zit, die zijn nog niet gedruppelt. Ik gebruik de nieuwe luisdruppels van Nanne Wolff, maar ook de anderen zijn goed hoor. Zorg voor schone duiven, aan de luis op uw duiven kunt u zien wat voor liefhebber u bent.

Op dit ogenblik is het 08.50 uur, de duivinnen zijn er uit gegaan om 08.00 uur, en zijn nog niet bij het hok geweest. Dat is een goed en gezond teken. Doffers doen dat niet, wanneer die in vorm zijn komen ze steeds "even kijken" bij de hokken. Ze vliegen wel door maar gaan graag even laag over het dak van uw hok. Soms zelfs vallen ze even om weer weg te knallen.

Vanmiddag na de laatste training van deze week mogen de doffers een 30 minuten "buiten spelen" een soort speelkwartiertje met open klep. Bij de duivinnen doe ik dat nooit.

____________het is nu bijna 12.00 uur. het restant van het voer bij de duivinnen even weggepakt, ze eten als leeuwen en paarden samen...dus dat is goed. De weduwnaars maakten er vanmorgen een show van, het waren net vlinders in de lucht

Terug