Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 11E MEI
11-5-2011

Goedemorgen iedereen,

Nog een paar dagen en dan hebben we hier de eerste dagfondvlucht van het seizoen, we gaan naar Troyes en dat is zo'n 526 km. Het lijkt een mooie vlucht te gaan worden. PS wederom een ander station, we gaan naar Sens... het is 556 km nu, een mooie afstand. De polders hebben nu ook 500 km en Noord Nederland maakt afstand niet uit, die hebben beste duiven. Let op Pieter Veenstra as Zaterdag en Tjipke en Auke Bosma, Klaas de Jong & zoon super spelers op alle afstanden maar vooral dagfond.

Kijk even op www.pipa.be  bij de laatste verkoping van dit seizoen Bij deel 4 koop 14 en bij deel 6 koop 19. Twee superduiven. Een broer van de Vechtmachine en een kind van de 1530 van Gunter Prange !!! Hier is volgens de normale weg niet aan te komen. Kind 1530 x dochter Missouri's Girl

Weer een aantal leuke mailtjes vandaag, ik noem er twee. Van Oscar en Linda de Vries uit Canada( dit jaar Beute Producten) op de eerste vlucht met 31 duiven mee tegen 437 duiven vanuit Chalk River 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,14,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 Super uitslag, hij schrok er zelf van, van harte gefeliciteerd. En van Renč van de Zande uit Wissenkerke , 13 duifjes mee op 945 duiven 1,3,4,5,etc dus 4 bij de eerste 10 met maar 13 duiven mee. Grote Klasse Renč !

Zo het is 12.00 uur geweest, de duiven hebben hun Beute-Smurrie weer op.

Dit maal voor 53 duiven : 300 gram pinda's een stukje kaas van 3 x 3 x 3 cm, even in de keukenmachine..daarna 10 seconden in de magnetron ( 800 watt) , de kaas is dan zacht, 1 eetlepel Herstel-Power er over plus een kleine lepel Beute Sport( of 1,5 lepel Olympic MG Mix) en dan nogmaals in de keukenmachine.  Vinden ze lekker en het is goed voor ze

Er kwam net een mailtje van B. Kok uit Wijhe, hij wilde even vertellen dat zijn 6- naar 3 vitesse vluchten op de eerste plaats staat( precies zoals ik voorspelde, op de Vitesse kan het nog). Maar dan zijn ze zo boos dat er geen eens Goedendag of met vriendelijke groet bij staat. Ik heb hem een berichtje terug gestuurd met Geachte sportvriend. Gefeliciteerd, en eind van het jaar incl. dagfond zien we weer. Met vriendelijke groet.

Liefhebbers die een duif met lage punten hebben zijn heel vaak boos op me, ze geven me geen hand meer als ze me zien, zeiken me af op internet, of "met een slok bier in de kraag" aan de bar in de club... Gelukkig zien we ze steeds minder dit type melkers, ze weten dat er een mening komt op een duif, ben je het er niet mee eens zorg dan dat die duif met die 6- op teletekst vliegt op de dagfond en stuur me dan een net berichtje. Of kom niet op een "gezellige keuring"

Terug