Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 12 mei 2011

12-5-2011

Goedenmorgen,

foutje.....sorry !!! http://www.youtube.com/watch?v=iuNlSh6NiBU  dit superleuke filmpje is van duivencompetite.nl forum en niet van het Praathuis. sorry. kijk even snel. PS Jannes Mulder vertelde me dinsdag dat hij de 1e NPO Sens gaat pakken aankomende zaterdag van afdeling Friesland, in principe konden de andere liefhebbers hun duiven wel thuis houden.....( geintje)

de duivinnen wilden vanmorgen niet langer dan 50 minuten vliegen, ze wilden in het hok....zou een duif kunnen voelen dat hij in de mand moet? De doffers wilden gister avond zo goed vliegen dat de laatste ( de 09-821) er pas na 125 minuten in zat.

Vandaag volle bak super energie van Beyers Elite Enzymix. Vanmiddag nog langer tonen dan normaal, nu mogen ze 2 uurtjes samen. En  ja ook gewoon de Vitesse duiven( 182 Babette en Damon)) van morgenavond mogen samen vanmiddag met hun partner.

een leuk stukje op www.komkom.be over Prange Suppe. Persoonlijk vind ik tomatensoep ook lekkerder

_______________ terug van Nanne Wolff, ik had 4 jonge duiven meegenomen en 8 ijsjes( voor de dames daar). èèn van de jonge duiven was een paar dagen aan de zwerf geweest, hij/zij was mager. Deze had ook 3 kruisjes geel, de andere 3 hadden niets.

Bij thuiskomst alle jonge duiven geel tablet opgestoken. Het bleek dat ik nog 92 van de 105 jongen had, dus 13 opgevreten, doodgemaakt of weggevlogen. Van de 12 Eijerkampen waren er nog 9, de twee jongen uit de rugzitter van Richard waren er beide nog en ook de jonge duif van Bert Slot. Dus Resumè.

Richard vd Horst 2 gekregen 2  aanwezig

Bert Slot  1 gekregen  1 aanwezig

H & EJ Eijerkamp  12 gekregen 9 aanwezig

Beute & zn 90 afgezet 80 aanwezig

De jonge duiven voelden prachtig aan, zijdezacht. na de geelpil doken ze gelijk weer in het bad wat klaar stond. ik hoorde ze tegen elkaar zeggen.."Als die baas met zijn vieze vingers ons zo'n pil in de keel steekt, gaan we gelijk in bad, bah"

Er gaan 38 duiven vanavond op de fond, dat is inclusief de overnachtploeg van 5 duiven, dus in principe 33 kans hebbers. Al weet je het op de dagfond met zo'n overnachtduif natuurlijk nooit. Het gaat afwachten worden, we hebben een geheel nieuwe( - een paar) dagfondduiven, enkelen zijn naar de kweek. Dus zekere dagfondduif is op dit ogenblik 07-598 Ace 98 en 07-782 Aureole. de rest is bijna allemaal nieuw.

Terug