Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

22E MEI DEEL 2
22-5-2011

NOgmaals goeden dag.

Vanmorgen een heel goed gesprek gehad met een echte vriend, Hans Eijerkamp zelf! We hebben het gehad over zijn gezondheid, mijn gezondheid, de nieuwe duivenverzorger op de Eijerkamp hokken, over het NPO , over de toekomst van de duivensport en natuurlijk over goede duiven. Hans vertelde dat hij in het land zo ongelofelijk vaak hoorde dat ik "de goede er uitpakte" , je gaat wereldberoemd worden vertelde hij drie jaar geleden reeds, het is een man met visie. Ik natuurlijk zo trots als een pauw. Zo kwam Arno van Opdorp uit Wagenburg hier vorig jaar eens, hij zei: geef mij nu eens een jonge duif waar je een goed gevoel bij hebt, kijken of ik als Arno van Opdorp ook een 1e in groot verband kan spelen.. Met een beetje veel geluk natuurlijk gaf ik hem de 451 mee, gisteren de 1e tegen 4809 duiven. Is het geluk? Ja natuurlijk, maar geluk kun en moet je wel afdwingen. Wanneer ze niet 100% aan mijn visie voldoen( handkeuring) geloof ik niet dat een duif een 1e op een langere afstand kan spelen. Geluk moet je hebben dat Arno op dit ogenblik de form pakte en het met deze duif net op zo'n moment doet, dat is de externe kwaliteit...Maar het kan alleen wanneer een duif het kan............. En een duif met fouten(lichamelijk of geestelijk) kan het boven de 5 uurtjes vliegen nooit! Als jonge duif( lees de columns) vertelde ik reeds dat de 013, 012,006,007,083,084 het goed zouden gaan doen en kijk nu eens naar 7 weken spel.. De 084 moet nog beter haar best doen...maar de andere 5 doen het al super( en het gaat nog veel beter worden in 2012, dan zijn ze twee jaar en op hun best).

TIP: Doe nu verlichting aan op de hokken van 06/22.00 uur , over 14 dagen naar 05/23.00 uur ook overdag!

TIP2: Het is nu ook de tijd voor de eerste Koudijsdroogontsmetter( rookblokje) het heeft geregent vannacht !!!

TIP3: Begin nu met 21 dagen Prange Suppe door het water bij uw jonge duiven ! en om de twee dagen een dag Herstel_Power en Beute-Sport over het voer.

TIP4: Het is nu de tijd om bij het inmanden voor een twee of meerdere dagen verblijf in de manden uw duiven een Herstel-Power capsule op te steken

Vertel niet over een paar weken...ik wist het niet! Ik zeg het u nu

Terug