Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 23E MEI
23-5-2011

Goedensmorgens luitjes,

Het is nu 07.15 uur. Ik zit dus achter de pc, de duiven gaan er vandaag een 15 minuten eerder uit( 07.45 uur), ik moet namelijk eind van de ochtend even op bezoek bij Nanne Wolff voor de wekelijkse controle( soms per twee weken). De laatste keer had ik geen ouden bij me dus het is de hoogste tijd( 3 weken geleden).

Ik heb helaas n superduivin uit de vliegkolonie moeten halen 07-782 Aureole. Ze was de vaste waarde voor de dagfond, twee weken geleden op Sens ( 556 km)  kwam ze reeds te laat en afgelopen zaterdag kwam ze als 20e van de 20 duiven. Dat is een sein dat je ze moet stoppen. Ze heeft een flinke blauwe plek onder haar borst, dus ergens tegen aan gezeten. Chipring af en naar het kweekhok. Ze is dochter van het super koppel  567 Kweker x Heartbeat 059, en heeft extreme kweekogen, dus ik zie het maar als een geluk bij een ongeluk. Ze is thuis en kan naar de kweek.

Op de TIPS van gisteren kwamen toch wat vragen.

Kan ik een geeltablet opsteken als ik ze uitrook?  Jazeker, kan prima samen.

Het verlichten vanaf nu is dat bij de oude duiven? Jazeker, de jongen zitten bij de meeste mensen nog in het donker tot 1 a 15 Juni.

Ik ben vorige week begonnen met verlichten, was een andere vraag, ze gooien nu de eerste pen, hoe kan dat? Heeft niets met elkaar te maken, het gooien van de eerste pen is al langer in gang gezet dan die die ene week van verlichten. Wanneer de 1e pen komt zijn ze gezond moet je maar denken.

de heer de Groot vroeg: in mijn hok is het overdag lekker warm, nachts behoorlijk koel, is het beter een verwarming aan te zetten? en mijn oude duiven nu bijlichten? kan dat? ze gooien nog geen pennen. Beste meneer de Groot. Afkoeling in de nacht is natuurlijk heel normaal, dat is op ieder hok zo, maar het mag niet te koud( keldergevoel) worden. Heel verstandig is om met Jaap Schut te bellen, van de infrarood straling www.schutservice.nl   bel hem even op 06-22241946 , Hang zo'n straler op en stel hem in op 18 graden, wanneer het dan kouder is gaat hij aan. Hang hem boven de bakken als een soort warmtegordijn. En deel twee van zijn vraag: Een duif hoeft niet eerst pennen te gooien om te beginnen met verlichten...eigenlijk liever niet zelfs. Dus succes

Komen de muggen niet af op de verlichte hokken? Ja, ik denk het wel, maar dat is een kleine bijwerking van lampen. Extra licht heeft meer inpact voor uw duiven dan die paar mugjes/vlinders succes

later

Terug