Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 29E MEI
29-5-2011

Goedenmorgen vrienden,

2456 verschillende bezoekers op deze site gisteren !

 We feliciteren Jan van Oeckel met de snelste duif nationaal Bourges( Belgie) 45.056 duiven in concours!!! En Johan Bleyen uit Lommel met de 3e en 4e Nationaal tegen 24.651 oude duiven met maar 7 duifjes mee!!

Richard van der Horst, van der Stouwe Douna, Ype van Kammen, van harte gefeliciteerd met jullie 1e en/of  vroege duiven gisteren, klasse!

Weer vele mailtjes vandaag over de vluchten, ik zal u n niet onthouden Henri Kikkert uit Hoogeveen, het gaat goed op de Beute Producten schrijft hij twee weken geleden op de dagfond 6 van de 7 in het Rayon 9 van afdeling 10. Gisteren op de midfond 7 van de 9 en op de dagfond 6 van de 6. Kopduiven en hoge % Super gefeliciteerd Henrie.

Tinus en Hennie Aalderink uit Nieuw Amsterdam 1,2,3 in de club op de fond en 2 duiven voor Koopman.Dus prima score en zelfs 9e Teletekst! Van harte gefeliciteerd

_______________

Gisteren 10 duiven mee op Sens 556 km, onze 2e dagfondvlucht van het jaar 2011. In de club tegen 190 duiven pakten we 1,2,3,5, etc, de de DRIE EERSTEN met maar 10 duiven mee. In het ACG tegen 753 duiven samengebracht door 84 deelnemers pakten we 6,7,14,18. Op de Vitesse vlucht vanuit Maaseik, begonnen we met de 3e, verder weet ik het nog niet, de computer in ons clubgebouw had kuren. Maar zal toch gauw een 20 van de 30 in de punten pakken denk ik zo. Jammer dat Babette zo lang bleef vliegen, anders had ze op de Vitesse de 1e gepakt. Ze wachte op de tweede duif Adelina, om er na pas in te gaan. Jammer maar helaas. Voor de generaal kampioenschappen deden we goede zaken, in Het ACG, Rayon, Afdeling en club, overal doen we mee met de kampioenschappen en Asduiven. We pakten op beide vluchten gelijk die Asduiven.

Uitslagen zijn er Maaseik 197,511 km. 30 mee 20 prijs beginnen met 3 en 4 tegen 299 duiven Op Sens 556,395 km 10 mee, 6 prijzen 1,2,3,5. In alle standen in de club, staan we 1e Van Vitesse, Midfond, eendaagse fond, aangewezen, onaangewezen en duifkampioenen alles. In totaal deze week dus 40 gezet, 26 prijs

Nu na zo'n 8 weken spel is het duidelijk natuurlijk welke duiven het kunnen en welke niet. De niet kunners speel ik niet meer, ze hebben hun kansen gehad. Vooral bij de doffers zijn er een paar die afhaken, maar dit zou natuurlijk ook best door het dubbel weduwschap systeem kunnen komen. Doffers presteren dan minder(vaak en bij ons ook) dan de duivinnen.

En er zijn duiven die nog op stoom moeten komen, het nog niet heel goed doen, maar waar ik van weet dat ze het kunnen( enkele jaarlingen).

Het mooiste van de sport( voor mij) begint nu!!! Selecteren!! Alleen de allerbesten aanhouden, de slechten er tussen uit( wel in het hok maar niet meer spelen) en de anderen nog even doorspelen. Zo heb ik twee duivinnen van 2010 de 434 en haar zusje de 435 ze vliegen nog slecht, maar ik weet zeker dat ze straks op de natour het gaan doen en volgend jaar vlammen. ( twee dochters van Michigan x Amabel, Michigan geleend van Hans en Evert Jan Eijerkamp)

Kijk bij uitslagen, jaar 2011, naar alle uitslagen van ons hok. UPDATE

Gisteren had de overvlucht weer het geluk van de dag/week/maand en hele jaar al. In Afdeling 8 zie de uitslagen, lees de uitslagen en zie, de verste afstanden draaien alles aan gort, Eijerkamp begint bv pas op plaats 106, en met "duivenweer" wind op kop....had dat echt niet ze gegaan. Maar niet zeuren, deze keer hun, volgende keer wij .

Kijk maar eens naar de Gebroeders Limburg( misschien wel de beste dagfondspelers van Friesland), ze beginnen in de afdeling op plaats............638 , omdat...ze maar 547 km hebben op Sens en geen 600 km. Maar ook zij wachten op noord/noordoost.. en dan..

Wat ik wel mooi vind, diverse afdelingen beginnen met TT in Noord en Zuid te splitsen

______________

Vanmorgen een groot kampioen op visite gehad: Marginus Oostenbrink uit Spier. ff voor de koffie.

Terug