Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 1E JUNI
1-6-2011

Goedenmorgen iedereen,

Het is nu 13.00 uur. De lijst klaar gemaakt voor as zaterdag. Er gaan 30 duiven mee. 18 duivinnen en 12 doffers. 17 van die 18 duivinnen hebben 50% of meer prijs ( 1:4), bij de 12 doffers zijn er 10 van de 12 met meer dan 50% prijs. In totaal van de 30 duiven 16 duiven met 70% of meer. 3 hebben nog 100% . Ik tel de 1:4 uitslag. We spelen in de club nu 1:3 , maar ik selecteer vanaf 1:4.

Vanmorgen Rein Gaal even op de koffie gehad, ik was nog aan het rondlopen voor mijn conditie toen hij belde dat hij bij me achter het huis zat. Dus even de pas wat sneller. Voor diegene die Rein niet kennen, het is een liefhebber uit Onna( bij Steenwijk) en heeft in zijn carriere zo'n 30 provinciale overwinningen geboekt, Goede speler dus. Door ziekte( van hem zelf) en mindere motivatie doet hij het al jaren kalm aan met de duiven.

Gisteren twee duiven ingezet voor Limoges zo'n 860 km, heb ik er verwachting van? Nee, ach gezond zijn ze zeker, in vorm zijn ze ook, maar de kwaliteit van mijn twee overnachtduiven is in principe niet goed genoeg. In 2009 begon ik met 16 jonge overnachtduiven. na de jonge duivenvluchten waren er nog 8 stuks van over. In 2010 na de 4e of 5e vlucht was ik 4 duiven kwijt van mijn gehele vliegploeg, en want denkt u..juist, alleen 4 fondduiven, De overige 4 zijn mee geweest op Bordeaux, dat ging prima, binnen een uur alles thuis en goed op tijd. Twee weken geleden 4 duiven verspeelt op de 1e Sens...1 daarvan kwamen weer thuis na een aantal dagen, 3 dus niet. Juist 2 fondduiven en 1 gekregen duif. Dus nu nog twee over de 006 en 016. De 016 pakt regelmatig prijs op alle afstanden, nooit vroeg maar wel in de punten. De 006 pakt nooit prijs. Nu as vrijdag los te limoges, dus heb ik er een goed gevoel bij? NEEN.

Wij verspelen nooit of bijna nooit oude duiven, en dan 6 van de 8 overnachtduiven verspelen in twee seizoenen is heel raar. Hebben die minder orrientatie? Of is de kwaliteit gewoon niet goed genoeg? Maar thuiskomen is toch niet zo moeilijk? Het zijn POST-Duiven : Homing-Pigeons. Maar afwachten maar. Op die ene vlucht die er toe deed vorig jaar Bordeaux deden ze het prima, dus ff afwachten zaterdag. Maar ga ik door met overnachtspelen? Neen , natuurlijk niet. Of misschien toch? Maar dan ga ik ze zelf kweken!

Terug