Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 15E JUNI
15-6-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen.

De duiven wilden gisteravond en vanmorgen niet zo goed trainen, even in de gaten houden wat de oorzaak is. Ze vliegen wel een 45 minuten tot een uur maar minder fel, een beetje rustig zeg maar. Straks de jonge duiven weer even pakken, kan ik gelijk kijken hoeveel er weg zijn van gisteren( misschien wel niets), ze kwamen gisteren wat verspreid thuis, de koppel maar er voor en na nog enkele losse duiven.

De voorspelling voor zaterdag is matig, regen, zuidwesten wind, niet heel mooi weer dus. De duiven niet teveel opvoeren dunkt me, even een weekje rustig aan, volgende week Orleans( samen met afdeling 10). Eigenlijk was het volgende week nationaal Blois, maar iedere afdeling heeft voor eigen losplaats gekozen, wij van afdeling Friesland gaan niet verder dan Orleans( voor ons 626 km)

Het is nu 08.45 uur. De duivinnen er uit om 08.00 uur, tot 08.30 vlogen ze wat matig rond, nu zijn ze toch even weg. Waarschijnlijk als ik vandaag ruim voer met snoep en hennep vliegen ze morgen vroeg weer als raketten

____

De jonge duiven zijn terug van hun 3e africhting, kleine stukjes verder per keer, ik ben van het voorzichtige. Bij mij in de club zijn mensen die nooit africhten, hebben wij ook een keer gedaan, volgens mij 1997 of zo, drama. Dus ik rijd veel met de duiven, vind het leuk werk, de duiven worden mak en ik leer alle jongen uit het hoofd.

Morgen ben ik vrij, ik hoop dat het weer mee werkt dat ik ze weer kan pakken. Morgen n verschil, ik ga ze stuk voor stuk bekijken en gelijk selecteren. Duiven die me niet aanstaan qua uiterlijke kenmerken gaan er reeds uit. Over 14 dagen opnieuw maar dan n gradatie strenger, ik wil eigenlijk spelen met 40/50 jongen, maar weet niet of het gaat lukken. De roofvogel heeft er ook weer 1 gepakt, dat is wel jammer...die kun je niet meer selecteren

Terug