Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 juni 2011

20-6-2011

Goedenmorgen,

hier zijn we weer, gisteren even een dag naar Peter en Panny in Maasbracht, Ik kreeg toch diverse mailtjes of dit verstandig was te melden op mijn site. Ja en Nee. Nee, natuurlijk omdat het dievengilde dan soms bij u aankomt. En Ja, ik had natuurlijk gezorgt voor twee "slapers" hier in huis en SBN beveiliging uit Steenwijk was er diverse malen met de hond. Dus 100% krijg je het nooit, maar 85% kun je het wel proberen.

De duivinnen er uit vanmorgen om 08.00 uur. Ze trainen goed, maar als ik ze zondags ook nog even laat vliegen trainen ze beter op maandagmorgen dan nu. Ze waren 30 minuten weg en kwamen toen reeds weer in beeld. Afgelopen zaterdag was een slechte vlucht voor ons, iets te laat en de 5 aangewezen duiven misten. Allen kwamen ze in de stomende regen terug uit het noorden...en dan met die wind maakten ze terug maar 900 mpm natuurlijk. Jammer maar helaas. Slechte generale misschien weer een goede voorstelling zaterdag.

___________

De jonge duiven vanmorgen naar "de witte paarden" gebracht, dit zal zo'n 6 km zijn, ze waren eerder thuis dan wij. Ik heb ze nu 6 x in de mand gehad.

1 Om te enten.

2. Los gelaten voor mijn huis

3. 500 meter van huis

4. Eesveen  zo'n 4 km

5. Eesveen ,,

6. de Witte paarden zo'n 6 km

als het weer mee zit gaan ze nu zo vaak mogelijk. Nu was het even snel tussen de buien door.

Terug