Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 22E JUNI
22-6-2011

Goedendag allen,

Corrie Hakvoort jr, een 14 jarig meisje van het voormalig eiland Urk heeft maar 4 of 5 duifjes, maar wat voor duifjes. Afgelopen zaterdag de snelste duif van de Afdeling en dat op n der kortste afstanden. Haar 600 was iedereen te snel af. Haar Jubbetje staat 1e Asduif van de Afdeling tot afgelopen zaterdag en ze is op dit ogenblik n der beste duivenmelkers van afdeling Friesland. Kunnen we hier spreken van een wonderkind op het gebied van postduiven? In ieder geval van harte gefeliciteerd Corrie ! toppie joppie. En dat met Prange Suppe, dat is natuurlijk leuk voor mij.

De Gebroeders Boltjes blazen de hele club op in Steenwijk, twee jonge gasten die de toppers iedere week het nakijken geven. Afgelopen week weer de 1e en 8e van de afdeling.

Vanmorgen de jonge duiven naar Blokzijl gebracht, ze waren eerder thuis dan wij. 3 duiven waren enkele minuten vooruit

Ik hoop dat het morgen weer redelijk weer is dan gaan ze naar Vollenhove(25 km).

Vanavond eerder vrij van het werk. rond 18.30 uur ga ik reeds naar huis. Vorige week ook gedaan en dan lekker op mijn gemak naar Noordwolde gelopen( van huis tot huis 7 km) Ja, de duiven een vast schema, ik ook een schema. Ben nu bijna 20 kg kwijt.

De duiven net ( 13.15 uur) even wat hennep, pinda's en korrels gegeven, vinden ze lekker. Vanavond krijgen ze twee uur na de training nogmaals pinda's maar dan in de Beute-Smurrie

Terug