Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 24 juni 2011

24-6-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Update 15.30 uur_____De jonge duiven hebben lekker in bad gezeten, ze worden prachtig. Er kwam een mailtje binnen uit Boxmeer, hoe het met de gezondheid van de jongen gaat?? Super, anders was ik niet aan het africhten toch? De jongen hebben dit jaar wederom geen kinderziekten gehad. Of misschien wel gehad maar dan niet zichtbaar. Ze zijn superfit, komen goed thuis, en zijn prachtig.

Schandalig vind ik dat we nog steeds niets horen van Asperen. Het is morgen al twee weken geleden. De afdeling wilde graag 600 duiven lossen voor èèn of anders kunst-gebeuren, of wij er aan mee wilden werken. Iedereen gevraagd voor het inzetten van een paar duiven, de auto met aanhanger kwam uren na de gewone inmanden, extra uurtjes in de club. Er zou zsm een uitslag komen( dus zaterdagavond), nu twee weken geleden en nog niets, geen uitslag, geen foto's of filmpje van de lossing, geen verslag, niets...

________________

update 13.30 uur___________ De jonge duiven vanmorgen om 09.55 los gelaten in Vollenhove bij het surfstrandje. Toen ik weg reed kwam Harry ten Veen uit Steenwijk net aan met de jongen( Doorzetters Steenwijkerwold). De jongen waren er weer rond 10.50 uur. Dus bijna een uur over zo'n 20/25 km.

________________________

gemiddeld 2000 kijkers per dag nu op deze site( op zaterdag rond de 3000)

Vorige week in Belgie Nationaal La Chatre de combinatie Vanoppen/Luyten uit Herk de Stad bij de Jaarlingen tegen 21.800 duiven 3e, 14e, 77e, 78e, etc bij de ouden tegen 15.780 duiven ook vier bij de eerste 100 met 14e, 23e, 53e, 54e Nationaal(540 km) Van harte gefeliciteerd Beute Producten gebruikers. !

http://dierenartswolff.nl/ de site van dokter Wolff

_________

Gisteren had ik mooi even tijd om de jongen weer rustig door de hand te nemen. Er waren er twee weg, dus nog 83. En dat klopt 1 duifje werd gemeld vanuit Assen. Er kwam een net briefje met ring en chipring van de heer Middelbos uit Assen. De duif was door iemand anders gevonden en naar de heer Middelbos gebracht. Die heeft nog geprobeerd het duifje te redden maar was te verzwakt. Schitterend dat iemand dan toch de moeite neemt de ringen op te sturen, grote klaase. Dank u familie Middelbos.

De 2e duif die weg is zit bij onze clubgenoot Herman de Graaf. De 671 vind het daar fijner want het is al de tweede keer dat hij bij Herman aan komt.

Dus we gaan nu verder met 83.( het zullen er nog veel minder worden zodra de koppel een keer uit elkaar slaat denk ik, bij het opleren) Als ik met 40 kan vliegen zou het al heel mooi zijn( al hoeven die 43 anderen niet weg natuurlijk)

Terug