Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG DE 4E JULI
4-7-2011

Goedenmorgen allen, update's steeds onder aan de bldz

Gisteren hebben we het even gehad over de eerste vluchten mbt verliezen. Nu kwam er van onze penningmeester een interresante gedachte. Hij vermoede dat jongen die afgericht zijn gewoon de koppel volgen en dat misschien de niet afgerichte jongen gelijk vanaf de start gaan zoeken. Dat zou natuurlijk best kunnen. Wat ook opvallend is dat rustige duiven( overnachtbloed) beter komen op de eerste twee vluchten en in ieder geval op de africhtingvluchten van de afdeling. Iedereen zoekt naar de oplossing van het verdwijnen van zoveel jongen en dan is het mooi dat iedereen meedenkt. Maar het is raar dat bv Urk, daar kwamen de jongen goed, Drachten/Oosterwolde daar kwamen ze ook goed, maar de hoek steenwijk/Noordwolde daar was het zeer slecht. ( en ze zijn gezamelijk gelost, onze duiven kwamen ook uit het noorden terug)

Bij mij in de club hebben we een aantal echte fondspelers, hun jongen komen zoal ik gister al vertelde de eerste vluchten altijd heel goed. Niet verduisterd, niet belicht, vaak maart jongen, nu al aardig in de rui. En dan vanaf de 3e/5e vlucht is het over, hun duiven vallen kaal, en die van de verduisteraars niet. Meestal zie je bij ons in de club dan grote verschillen, maar vinden die fondmannen dat erg? Welnee, dat weten ze. Op Limoges 2012 zitten ze mij allemaal weer voor. Ze gebruiken de jonge duivenvluchten als opleer, en de verduisteraars en of belichters zien het als wedstrijd om kampioen jong te worden.

Er komen natuurlijk wel duiven na, en er worden enkele gemeld maar het gros wat er zaterdag niet was, is er nog steeds niet bij de wachtende liefhebbers.

As zaterdag hebben we de laatse NPO eendaagse fond van de afdeling, de vlucht chateauroux van 23 Juli is niet in het vliegprogramma van Friesland opgenomen. Wij gaan dus nu naar Pithiviers 591 km en dan volgende week nog eenmaal Morlincourt 428 km.

Van de week weer zo'n raar mailtje : ik mocht het woord Kliko niet gebruiken. Het woord Green Exit is ook veel mooier, maar we bedoelen het zelfde.

Als er jonge duiven en of ouden bij mij door de mand vallen gaan ze in de green exit, anderen stoppen ze in de voliere en worden ze eind van het jaar verkocht op internet...wat is nu beter, eerlijk zeggen dat je ze dood maakt...of ze verkopen op internet. Ik vind persoonlijk; niet goed genoeg voor mij is ook niet goed genoeg voor een ander. Ik wil geen 6-jes(zesjes) bij andere mensen in de maag splitsen.

Selectie doen we allemaal, een groot gedeelte van de liefhebbers maakt het "afgekeurde" dood, maar steeds meer mensen stoppen ze op internet in november voor "statiegeld"

update 12.00 uur

De jonge duiven vanmorgen om 10.55 gelost op het surfstrandje, ik zou wat eerder maar de oude duiven waren te lang weg(training). De jongen waren om 11.20/11.25 uur allemaal terug. Ik doe dat om ze weer een goed gevoel te geven. Morgen, woensdag en donderdag gaan ze ook weer weg, ik kijk nu niet meer naar weer of wind. Ja of het moet natuurlijk super heet zijn, dan pas ik alles aan.

De oude duiven zitten nu ff lekker in bad, ik ga mijn soepje eten en dan naar het werk

update 13.20 uur

Alles klaar gezet voor Klaasje, mijn steun en toeverlaat. Zij laat vanavond de ouden trainen, voert alle duiven en zorgt dat alles perfect in orde is. Morgenavond komt Daniel weer om de vlieghokken schoon te maken. En waarschijnlijk gaan we morgen vroeg samen africhten

Bas Klootwijk belde net: Heeft Reinoud Oerlemans je al gesproken? , Ze gaan naast Maaskantje nu ook een film opnemen met de naam Maagbandje...Klaasje en jou in de hoofdrol..    :)

Terug