Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 7E JULI
7-7-2011

Goedendag lezers, update's steeds onder aan de bldz

Vanavond 20 duiven in de mand voor Pithiviers 591 km, de laatste fondvlucht van afdeling Friesland in dit seizoen. Ik hoop dat de 10-013 het nog een keer doet. Ze staat 1e Asduif Fond van de afdeling en dat zou een grote eer zijn als ze het pakt toch? Haar zusje is de beste jaarling van Peter van de Merwe uit Dordrecht( zie stand asduiven drechtsteden 10-556).

De gehele week ben ik aan het rijden met de jonge duiven. Waarom? Omdat ik het leuk vind, enkele clubgenoten brengen de jonge duiven bij mij thuis, ik ik ga rijden, airco aan, lekker. Gisteren naar Kampen geweest, vandaag waarschijnlijk naar Apeldoorn. Heeft het zin? Volgens vele niet, waanzin, brandstof verspilling en het kan ook zonder. Natuurlijk, gelijk hebben ze, maar ik mag toch rijden omdat ik het leuk vind? En die mensen waar ik de duiven van mee neem hebben geen auto, geen tijd of gewoon niet de centjes voor de brandstof, dus dien ik ook nog een goed doel. Als ik zaterdag slecht draai met de jongen( doe ik altijd de eerste 3 weken), zie ik de mailtjes al weer komen..., maar draai ik nu of over 3 weken goed met de jongen...muisstil.

 Update 08.53 uur

De duivinnen zijn los vanaf 08.00 uur, nog niet gezien dus nu 53 minuten uit zicht. We zouden vandaag de jonge duiven naar Apeldoorn brengen, maar dit gaat niet door. Hier is het erg donker en in Eefde regent het, normaal kijk ik er niet na( na de eerste maal in de container) maar het is de dag voor inzetten.., dus even iets voorzichtiger. Straks na 11.00 uur( wanneer de ouden binnen zijn) mogen ze trainen buiten voor een uurtje.

De oude duiven zagen er van de week heel goed uit, ze trainden super. De duivinnen kwamen steeds zeer goed binnen, maar enkele waren tot 15 minuten later..waar die dan zitten?? De doffers vlogen ook heel goed, maar die zijn al een week thuis en sommige al weken, dus totaal geen vermoeidheid meer. Het zijn net vlinders in de lucht.

Vanavond 4 of 5 doffers mee, de rest dus duivinnen. De duivinnen zijn bij ons beter omdat we dubbel weduwschap spelen. Doffers zijn dan sneller van slag en laten de moed zakken. Maar enkele doffers trekken zich er niets van aan. Twee kerels van 2007 ( 774 en 594) zijn altijd op tijd, en enkele jaarlingen zijn ook heel goed....maar dat komt omdat ze super duivinnen hebben... Die duivinnen zijn ook altijd vroeg, dus de doffer hoeft niet te wachten...En dat is het geheim bij dubbel weduwschap, super doffers hebben vlot thuiskomende duivinnen.

update 09.36 uur

Ons jonge duivenhok bestaat uit 3 delen, 2 gewone hokken met broedbakken en schapjes en een aangbouwde "speeltuin" annex "voliere". Op dit ogenblik is de "speeltuin" in gebruik voor jonge duiven die in de loop van de week terug kwamen van vorige week zaterdag. Eerst had ik alles gewoon samen, maar ik zag toch de "terugkomers"  meer tijd nodig hebben en een beetje extra zorg. Dus 10 zitten er appart van de anderen in de speeltuin. Naar gelang van hun verbetering en hun mest mogen ze terug naar de anderen. We zullen zaterdag 50 jonge duiven spelen.

update 12.56 uur

De jonge duiven net allemaal in de hand gehad, ze zien er goed uit, maar niet allemaal even goed. De jongen die zondag tot en met gisteravond terug kwamen en de 3 opgehaalde duiven zijn nog lang niet in orde. Een stuk of 10 zitten appart zoal ik al melde. Maar morgenavond bij het inmanden pak ik alleen diegene dat ik denk dat kans maakt op de eerste, ik kijk dus niet naar het aantal. Misschien stop ik reeds bij 20, misschien 50 maar misschien ook 46. Ik vertel het u morgenavond.

Vorig jaar speelde ik ook steeds een vast aantal duiven( uit de koppel), ik pak vrijdags met inmanden eerst de allermooiste( strakste duif) hierna de op n na strakste etc. Tot ik denk: mmmwwwaaa de rest laat ik zitten. Het kan dus zijn dat er zo maar 20 thuis blijven. Vorig jaar ook gedaan, goed bevallen. de 10-013, 10-012, 10-083 kwamen vorig jaar ook de zondag en werden de tweede vlucht thuis gelaten.

Als een jonge duif 100% aangeeft dat hij mee wil mag het, bij twijfel!!!!! Thuis laten

update 16.18 uur

De koppels zitten samen sind 15.45 uur. rond 17.00 uur gaan we ze pakken, 20 stuks voor Pithiviers.

op de fond hebben we dit jaar 38, 10, 20, 30 gespeelt ( de aantallen) nu de 5e vlucht weer naar 20 en dan Chateauroux waarschijnlijk weer 10 ( 23 Juli) , maar ik moet eerlijk zeggen: gaat het zaterdag slecht dan spelen we de 23e Juli niet( 744 km). Deze 6e Dagfondvlucht is geen afdeling vlucht bij ons.

Terug