Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 12 juli 2011

12-7-2011

Goedendag iedereen,

Vanmorgen om 07.45 uur was het stralend weer, nu 45 minuten later zit het potdicht. De duivinnen zijn er uit, nog niet gezien( zitten op het land bij een boer). De jonge duiven zitten in de mand, we gaan zo richting Amersfoort. 09.00 uur gaan we rijden. Iedereen mag zijn duiven mee doen uit eigen club, dus misschien gaan we wel met 300, maar misschien ook wel alleen mijn eigen duiven. In steenwijk pak ik die van Willem Heinhuis en Rein Gaal even op( car-poule).

later misschien..erg druk vandaag duiven, eten, douchen,werk

ps Arnold Poessenauw gefeliciteerd met de snelste tegen 10.667 duiven op Peronne

update 12.45 uur

De jongen gelost te nijkerk om 10.10 uur. Toen ik zo'n 15 minuten thuis was kwamen de eersten. Allemaal stuk voor stuk, omdat we van 6 liefhebbers uit 5 plaatsen duiven mee hadden. Dus een goede training. Net om 12.30 uur moest ik nog 9 stuks. De eersten hebben er bijna 1,5 uur over gedaan, met de wind oost/noordoost onderweg krachtig.

Afgelopen zaterdag 21 prijzen ( 1;3) in de club van de 40. In het ACG maar 10 ( 1;4).

Op dit ogenblik nog drama's overal met de jongen. èèn liefhebber hier in de buurt, vanmorgen de eerste van 15 stuks mee. Vanmorgen pas de eerste ! Een andere jonge duiven specialist hier in Friesland ruim 70 mee en zaterdagavond zo'n 30 thuis, zondag nog geen 35. En die waren echt gezond hoor, neem dat maar van mij aan. Dus dan ben je 50% kwijt, en dat op de tweede vlucht..de eerste vlucht had hij bijna alles weer.

Ook in Steenwijk drama's, de meeste liefhebbers nog zo'n 15/20% onderweg. Er worden veel duiven gemeld uit Brabant, die zijn dus naar het zuid/westen gevlogen vauit Wijchen. Op de site van Afdeling Friesland staat; Goed vertrek. www.friesland96.nl

Maar zoals ik al vertelde gisteren, twee liefhebbers uit eigen club op zaterdagavond 20.00 uur alles thuis. Het enige verschil zie ik dat het fondduiven zijn, niet verduisterd of belicht en geen enkele medicatie.

Terug