Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 19E JULI
19-7-2011

Goedenmorgen iedereen,

De duivinnen zijn er uit om 08.00 uur, weer lekker uit het zicht. Laat ze maar lekker trainen ze weten niet dat ze waarschijnlijk pas weer 20 augustus pas weer hoeven te vliegen. Tot aan die tijd hebben we geen vluchten meer. Ja, chateauroux van as zaterdag maar dat spelen we misschien niet, of het moeten 2/3 duifjes zijn, maar de grote groep heeft het gehad voor dit jaar. Het grote selecteren kan reeds beginnen.

U weet het van mij, selecteren vind ik het allermooist van de hele sport. Steeds maar weer uitzoeken, wat is de beste vlieger, wat is de beste kweker, prachtig. Maar er gaan ook duiven uit die bij anderen nog goed genoeg waren, natuurlijk. Ik denk zo op het eerste oog dat er 5 doffers blijven en 11 duivinnen, maar dat weten we pas zeker na de jonge duivenvluchten. Stel je voor dat je alle jongen verspeeld? dan wil je wat extra ouden aanhouden, je wilt toch spelen volgend jaar.

Maar is dat goed? Neen, eigenlijk niet, je moet niet kijken naar het aantal, ik heb 30 bakken bij de weduwnaars, maar misschien zijn er maar 18 te vullen met mooie, fijne en goede duiven, dan moet je er maar 18 aanhouden. Maar de duiven die bij mij zitten zijn in de hand en qua afstamming ( prestatie genen) perfect, dus alle jongen die er eind van het jaar nog zijn, kunnen zo in het weduwnaars hok.

Maar zijn dan alle perfecte duiven in de hand en qua genen ook kampioentjes??? Neen, dan was het heel gemakkelijk. Wat er in het kopje zit kun je niet zien. Maar zoals ik al vaak zei: Is hij in de hand niet perfect...dan nooit een topper( op de dagfond)

Rond 09.15 uur ga ik de jonge duiven even pakken, even een lapvluchtje naar Vollenhove( neushoornweg tussen kraggenburg en Ens)

Update 08.49 uur.

Enkele Friezen vroegen mij wanneer ze moesten koppelen voor de natour voor het programma 2011.

Ik koppel dit jaar 29-07 op een vrijdag, dan heb ik de eerste vlucht eitjes van 10 dagen. Maar wil je het beste resultaat dan koppel je n week eerder op de 22e dus, dan heb je alleen dat je 17 September de laatste vlucht met de jongen moet zien te redden, de ouden zijn dan net n week te ver met de rui. Maar ik gok dit jaar niet op de jongen, dus 1 week later koppelen dit jaar op 29 Juli dus.

Heb je dan super jongen...dan heb je een extraatje op Hasselt van 17 September.

update 11.42 uur.

De jonge duiven los gelaten om 10.35 te Ens( neushoornweg), ze waren al binnen, hadden al gegeten toen ik thuis kwam. Dus razendsnel. Morgenvroeg rij ik naar Zutphen, om 08.50 uur ben ik op de carpoule te Steenwijk bij de Mac-donalds. Dus duiven die mee moeten, zorg dat u er bent.

De jonge duiven zo even lekker in bad.

Ype van Kammen uit Zwaagwesteinde gefeliciteerd met je topduif op de dagfond in 2011 !! klasse, Arnold Poesenauw te Arnhem: nog een vluchtje vriend....je staat 1e dagfondduif afdeling 8, succes

Vergeet u niet dat Falco Ebben volgende week donderdagavond bij ons in de club komt om foto's te maken. Ale Terluin uit Tuk komt ook, Willem Heinhuis uit Steenwijk, gebroeders Boltjes uit Blesdijke en waarschijnlijk Arnold Poessenauw uit Arnhem( als de duif 1e Asduif Fond gaat worden), dus het gaat gezellig worden.

Dus we zien u donderdag de 28e Juli as in Noordwolde aan de industriestraat in het clubgebouw van p.v.de Vredesduif komt allen

Terug