Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG 21 JULI
21-7-2011

Goedenmorgen iedereen,

het is hier op dit ogenblik( 08.30 uur) prachtig weer, een lichtblauwe hemel en de duivinnen zijn weer foetsie. Vanavond inzetten voor Chateroux 744 km. Ik denk dat we niet mee doen, er zullen heel weinig duiven zijn denk ik zo. Als de afdeling deze vlucht ook in het programma had of het was Nationaal Chatereaux dan waren er veel meer duiven. We staan 1e Asduif fond in deze fondclub, maar die spelen we zo wie zo niet. De weervoorspelling voor zaterdag is niet goed ( ? ), dus verspelen wil ik zo'n jaarling ook niet. Aan de andere kant, stel je voor dat je haar speelt? ze hoeft alleen maar een mooie prijs te pakken om Asduif te worden, dan krijg je een beker en een hand van de voorzitter. Daar doe ik het niet voor hoor, voor de eer wel. Maar ze is al de beste fondduif van afdeling Friesland geworden tegen alle leden.

Weer 5 duiven er bij voor de foto avond door Falco Ebben, gebroeders ter Heide uit Steenwijk komen ook met 5 kampioentjes volgende week donderdag avond tussen 18.30 en ...einde. p.v. de Vredesduif te Noordwolde aan de indusstriestraat, kom aan met uw topper of toppers en laat ze op de foto zetten door Falco.

http://www.falcoebben.com/textpattern/home/

Wat kost het? 18,00 per duif ( digitaal) , 27,50 incl tekst en foto van 20 x 30 cm en het oog er nog extra bij( zou ik wel doen) 5,00

update 08.55 uur

Hoe is het met onze jonge duiven? Prima. Gisteren heb ik een gedeelte mee gehad naar Zutphen, vandaag gaan ze richting de neushoornweg( tussen Ens en Kraggenburg) of richting Kampen( aan de andere zijde van het water). Zutphen gisteren was geen groot succes, twee vrienden hadden hun duiven afgelopen zaterdag niet gespeeld op Den Bosch en die misten er toch nog een flink aantal gisteravond. Jonge duiven: het blijft iedereen verbazen, soms denk je, we zijn er door en hups weer een deel kwijt. Zelf zijn we gisteren niets kwijt geraakt. Onze jonge duiven hebben nu de kans om nesten te maken, te jagen en te vechten. Ik heb zoal u reeds wist het hok van 3 naar 2 afdelingen gebracht en ze komen er aan, met zo'n twee/drie weken ( 6 augustus) moeten ze er staan, tot die data alleen thuiskomen is al genoeg. Waarom 6 augustus? dan beginnen de NPO vluchten met de jongen.

Update 12.00 uur

De jongen gelost om 10.50 te Zwolle( lichtmis), ik was zelf om 11.15 uur weer thuis( ja,ja 170 km/uur),de jongen waren er toen nog niet. Na ongeveer 5 minuten kwam de koppel, dus die deden er zo'n 30 minuten over, alles weer thuis.

update 16.27 uur

We doen niet mee op chateauroux, we staan 1e Asduif van de Fondclub, maar ze gaat niet mee. Ze is Asduif fond van de afdeling geworden( 10-013 Dalia), daar kan niemand meer aankomen. Maar om haar nogmaals te spelen op 744 km voor die beker van 1e Asduif van de fondclub? Gaan we niet doen.

Ze is vanaf 26 Maart iedere week mee geweest. Alle vluchten 7 of 8 keer twee nachten mand, eerste Asduif van het ACG geworden en 1e Asduif Fond van de gehele afdeling...het is genoeg.

Dan kun je anderen spelen( andere duiven), natuurlijk maar we gaan voor de 1e en de beste en dan moet je haar spelen..en dat doen we niet, dus spelen we geen duif op chatearoux

Dus laat een Fries maar de 1e Asduif pakken op de dagfond in de Friesche Fondclub, vast van harte gefeliciteerd.

 

Terug