Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 24 juli 2011

24-7-2011

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Lekker uitgeslapen vanmorgen, het is nu 11.00 uur en ik ben nog niet bij de duiven geweest. De vlucht Chateauroux is gelost om 10.15 uur 

Op dit ogenblik is het heel slecht weer hier in Wilhelminaoord, al regen vanaf vanmorgen 07.00 uur, vanaf dinsdag gaat het beter worden volgens de weer deskundigen..maar dat kan zo maar weer omdraaien naar regen, we weten het he?

Zo even de duiven voeren, gelijk volle bak voor de gehele dag, we zien ze morgenvroeg wel weer.

update 11.45 uur

Bij zowel de oude als de jonge vliegduiven net een rookblokje aangestoken( koudijs droogontsmetter), het is lekker vochtig buiten en volgens de kenners werkt het dan beter.

Vanavond komt de jeugd de hokken schoonmaken, Ydo is op stage naar Denemarken en Daniel zat een weekje in Oostenrijk, vandaag is Daniel terug en maakt met Elco alles schoon.

De vlieghokken heb ik zelf nog twee keer gedaan, dus dat is zo klaar, de kweekhokken: daar krijgen ze wat meer werk aan, een weekje niet gedaan.

Jonge duiven vinden droge mest geweldig trouwens, maar pas op!!! het moet wel kurk droog zijn, zodra ze smerige pootjes en of staarten krijgen...dan is uw hok niet geschikt.

Terug